25 Ağustos 2011 Perşembe

Sağlık = Salata! Kulağa Hoş Geliyor Değil Mi?



Evet diyet-perhiz adı her neyse ondan yapanların dillerinden ve de ellerinden düşürmedikleri yiyecek! Aslında itiraf ediyorum ben de 1 yıldan uzun süredir diyetisyen kontrolünde (bazen de onun kontrolü dışında!) yediklerime dikkat etme programı (lütfen lütfen diyet deyip basitleştirmeyelim :) ) uyguluyorum. Bunun neticesini de aldım aslında 80-81 kg iken 69 kg gibi bir rakamı tartıda görmeme rağmen ramazan ayının gelmesiyle azıcık ama azıcık bir kısmını geri aldım. Bayramdan sonra yine kendimi ona emanet etmeyi düşünüyorum. 


Bu yazının asıl amacı şu ki;


Salatayı ana öğün olarak asla yemem sadece ana yemeğin yanında yan yemek olarak tüketebilirim diyen bendenizin bile sadece salatadan oluşan öğünleri afiyetle yediğini haykırmak istememdir! Ben yapabiliyorsam SİZ de yapabilirsiniz!


Sağlıklı beslenmeliyiz ki sağlıklı yaşayabilelim...


Yazamadan duramadım: Resimdeki salata bizzat bize aittir :) tadı da gayet güzeldir!!!

Kotumun Üstüne Ne Giysem Acaba??



Bugün kafasında bu soru dolanıp duranlar için harika bir önerim var! Oldum olası bu tarz bluzları sevmişimdir. Bence açık renk ya da beyaz kot pantolon ile çok şık duracak!! Şu anda Limango da satışta!!! Dışarda bulurum diyorsanız markası StreetBox!
Fiyatı ile sizi şaşırtacak!!!
Üzerine şık bir kolye takıp, küpelerle de tamamlayabilirsiniz benden söylemesi :)

KAKAOLU KARAKIZ KEKİ


KAKAOLU KARAKIZ KEKİ

3 yumurta (oda sıcaklığında)
2 Su Bardağı Şeker
1 Su bardağı süt
¾ Paket Margarin (250 grlık paketlrden)
1 Paket Kakao (Dr Oetker)
1 Paket Kabartma Tozu
2,5-3 Su Bardağı Un

Yapılışı;

Fırını 180C ye ayarlayalım. Oda sıcaklığındaki yumurtayı çırpalım, (bu arada margarini eritmeye başlayabiliriz.) Şeker ekleyip beyaz bir karışım elde edene kadar çırpalım. Soğuk sütü margarini ve kakaoyu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpalım. Bu karışımdan 1 bardak ayıralım. Kek piştikten sonra bu ayırdığımız miktarı kekin üstüne dökmek için kullanacağız. Kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Hamurun kıvamına göre 2,5 ya da 2,75 un ekliyoruz göz kararı oluyor birazcık cıvık olması kekin yumuşak olmasını sağlıyor.

Yapışmasın diye yağlayıp birazcık da unladığımız kalıba ya da tepsiye döküp 45 dakika kadar pişiriyoruz. Kürdan temiz çıktığında kek hazır demektir.

Keki fırından çıkardıktan sonra sıcakken kesip ayırdığımız karışımı bu şekilde dökersek karışım kekin ara dilimleri tarafından de eimilir ve daha güzel bir tad ortaya çıkar. Brownie tarzı istiyorsanız buzdolabında saklayın.

AFİYET OLSUN!

Evde Tek Başına...


Bazen evde tek başına kalmak ister insan… Evin içindeki tek ses kaynağı da dışardan gelen çöp kamyonunun sesidir, ya da sokakta oynayan çocuklar…

İşte böyle bir akşam geçiriyorum şu anda… Kocayı arkadaşları ile iftara gönderdik evde tek başına olmanın tadını çıkarıyorum. J Güzel aslında evde tek başına olmak. Üniversiteden beri zaman zaman tek başıma kaldım ve böyle zamanlarda insanın kendiyle baş başa kalmasının de ayrı bir keyfi olduğunu keşfettim.

Müzik dinleyebileceğin bir player bulursun, o an ne olursa laptoptan ya da mp3 playerdan. Sevdiğin parçaları tek tek seçersin ve keyfini çıkarmaya başlarsın aynı şimdi yaptığım gibi J



Beni bu aralar en çok dinlendiren parçalardan biri, Eternal Sunshine of the Spotless Mind adlı filmin soundtrack albümündeki muhtemelen en sevilen parçası, Everybody's Got To Learn Sometimes…

 

Bu filmi seneler önce izlemiştim ama benim en sevdiğim filmler listesinde kesinlikle vardı. Aslında böyle bir listem yok ama bu satırları yazarken aklıma geldi, bunun için de ayrı bir başlık açılmalı kesinlikle. Bir bayan olarak tabi ki listenin romantik filmlerle dolu olacağını tahmin edersiniz J

 

Ne diyorduk? Evde tek başına olmak… Eskiden evde tek başıma olduğumda içerdim, favorim ise hep şarap olurdu. Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü artık içki mevzusu benim için mazide kaldı. Arkadaş ortamında şaraba katılan biradan sonra gece berbat bir şekilde uyanıp soluğu tuvalette aldığım maceradan sonra içki konusu benim için kapandı. Bir daha içimden gelmedi bile… Bu iyi bir şey de olabilir aslında J Sigara derseniz hayatıma hiç girmedi ve çok çok büyük ihtimal bundan sonra da hiç girmeyecek.

 

Blog yazmaya yeni yeni başlayanlardan olduğum için böyle konudan konuya atlayıp bir çok şeyden bahsediyorum ve bu iyi midir kötü midir bilemem… Benim için maksat tamamen içimden gelenleri yazmak…

 

 

 


Aylardan Ağustos, günlerden...



Bugün, yani 17 Ağustos…
Türkiye’ye hep kötü haberler taşıyan hep kötü olaylar yaşatan bir gün oldu…
1999’da meydana gelen depremle binlerce kişiyi toprağa verdik, bugün ise…

Bugün çeşitli gazetelerden haberi aldık ama televizyondan izlemeye bir türlü cesaret edemedim. Nerede, nasıl ve ne şekilde olduğu hiç önemli değil, sadece vatanına hizmet etme görevi olan 12 (umarım daha da artmaz) kuzuyu daha şehit verdik… Belki de etmelerine izin verdik. Kim olduğunu bile hatırlayamadığım bir ünlü meşhur sosyal paylaşım sitelerinden birine şunları yazmış; “Deprem bile bu kadar can almamıştı…” Evet belki de öyle. Yıllardan beri süre gelen ve son zamanlarda birden tekrar hortlayan bu PKK denen, siyasi uzantısı da BDP olarak bu kişilere izin verildi.

Ben tek suçlunun siyasiler olduğunu düşünmüyorum. Bugün Türkiye’de halen çözülemeyen bir PKK sorunu varsa bunun sebebi hem siyasetçiler,hem askerler hem de halkın kendisidir. Türkiye’nin üzerinde her zaman kirli emelleri olan dış faktörler de unutulmamalı tabi.

Biraz siyaset yapmış gibi oldum belki ama canım bugün hiç yazmak istemiyor aslında. Gözlerimi kapatıp yeniden açtığımda bitmiş olmasını dileyecek kadar da çocukça bir ruh hali içindeyim. Hepimiz bizi uyutanları desteklemeye, arka çıkmaya devam edelim…

01 Temmuz'dan bu yana çıkan çatışmalarda 45 asker şehit oldu…

İyi Uykular TÜRKİYE!!!

Serenad…


Tatile gitmeden önce başladığım ve tatilden hemen sonra sonunu acayip merak ettiğim için sahurda bile okuyarak bitirdiğim kitaptan bahsetmek istiyorum bugün.

Kitabın adı “Serenad” yazarı ise Zülfü Livaneli…

Daha önce Zülfü Livaneli’nin kitabını okumamıştım ancak bu kitabını ve üslubunu beğendim. Kitapta İstanbul Üniversitesi’nde rektörün asistanı olarak çalışan Maya Duran’ın, bir seminer için Amerika’dan gelen profesörü karşılamasıyla başlıyor ve geçmişte yaşanan ancak tarihin sayfalarında yer almayan acı hikayelere uzanıyor.
Özellik kitaptan çok bahsetmek istemiyorum bence okuyun :)
Kitap D&R gibi büyük kitapçılarda rahatlıkla bulunabileceği gibi kitapyurdu.com dan ya da idefix den de sipariş verilebilir. Ben D&R’dan 23 TL ye almıştım.
Keyifle okuyacağınız bir roman bence bir göz atın derim…

Yeni telefonum Samsung S5620 Monte


Neredeyse 3 senedir aynı telefonu kullanıyorum ancak o kadar kötü davrandım ki bu teknolojik alete, artık çizilmeyen noktası kalmamıştı. İnternette gezinirken hepsiburada.com daki kampanyayı gördüm ve telefon aklımdan çıkmamaya başladı. Samsung S55620 Monte’den bahsediyorum. Özellikle kırmızı beyaz renkli olanı bana göre tam bir bayan telefonu. Genelde telefon gibi belirli bir miktarın üzerinde bütçe gerektiren ürünleri internette tatmin olana kadar araştırırım. Bu modelin de kullanıcı yorumlarını okumak için donanımhaber.com sitesinden faydalandım. 

Ayrıca fiyat karşılaştırması için de yine bir çok siteye girip çıktım. En hesaplı seçenek 2 Gb microsd kartı hediyesi olan 369 TL’lik fiyatı ile hepsiburada.com oldu. Telefonum geçen cumartesi geldi ve o zamandan beri de kendisi ile ısınma turlarımız devam ediyor. İlk izlenim olarak iyi. Dokunmatik ekran olayını beğendim ve kullanabiliyorum J Ancak bana göre eksilerin bir tanesi ve de en önemlisi flaş yok ve de autofocus eksikliği. Çektiğim resimlerde Nokia kalitesini arıyorum. İlerleyen zamanlarda daha detaylı bir inceleme ile bu modelinin içini dışını ortaya koymayı planlıyorum.

Çoklu Küpe Alışverişi


Ümraniye çarşının benim gibi sadece 4 senedir Ümraniye'de yaşaran biri için bile bu kadar kısa sürede gelişmesi gerçekten çok dikkat çekici… Bir çok mağaza zinciri sıra ile Alemdağ caddesi üzerinde şubelerini açtı ki LCW ve Defacto ikinci şubelerini de açmış bulunmaktalar.

Benimse bugün bahsetmek istediğim son zamanlarda sayısı hızla artan şu ucuz küpe,kolye,toka ve bunun gibi aksesuarları satan mağazalar… Eskiden İgdaş binasının bulunduğu sokakta 1 TL ye küpe satan şu küçük dükkandan bahsediyorum. Benim gibi belirli bir modele takılıp yıllardır vazgeçemeyenlerdenseniz aynı modelden 1 TL gibi cazip fiyata stok yapabilir ve parçalansa ömrü kısa da olsa rahatlıkla neredeyse bir ömür boyu kullanabilirsiniz…

Alınmadığı için pişman olunanlar



Hiç “O gün niye almadım ki” dediğiniz bir şeyler oldu mu? Geçen haftalarda bizzat bunun ne demek olduğunu ve nasıl bir hissiyat olduğunu tecrübe ettim L

Bilenler bilmeyenlere haber versin, bu aralar Accessorize’da %70 lere varan bir indirim mevcut. Ben de bu indirimde YKM’nin Accessorize standında çok güzel,günlük, lacivert  büyük bir çanta beğendim. Çantayı evirdim çevirdim, aynada nasıl durduğuna baktım ancak indirim de bile 62,5 TL olan bu çantayı almaya değer bulmadım, bulmamıştım J Daha sonrasında ise günlük kullanmak için böyle bir çantaya ne kadar ihtiyacım olduğunu fark ettim ancak çantayı almak için 3 farklı Accessorize mağazasını gezmeme rağmen sonuç hüsran… Gitti çanta…

Bazen fiyata çok da takılmamak lazım azizim… Hele de %50 lerde bir indirim söz konusu ise… J

Ayakkabı almanın sınırı var mıdır?


İşte yine dayanamadım ve bir sandaletim daha oldu. Ya aslında o kadar çok sandaletim yok malum ayaklar 41 numara olduğu için herhangi bir mağazanın vitrininde gördüğüm ayakkabı ya da sandaleti içeri girip rahatça deneme şansım olmuyor çünkü Türkiye’deki bir çok ayakkabı firması bayan ayakkabılarını 40 numaraya kadar üretiyor, satıyor. Geçen yıldan beri İnci bu eksikliği kapatmak istercesine bazı modellerinin kalıplarını büyük tutup koca ayaklarımın 40 numaraya sığmasını sağlıyor ya da belirli bazı modellerde 41 numara da üretme inceliğini gösteriyor.


İnci den gelen taciz SMS’lerinden sonra dayanamadım ve internet mağazasına göz attım. Gezinirken bu modelde 41 numara olduğunu gördüm. Fiyatı da uygun olunca neden olmasın dedim ve 2 gün içinde sandaletim elimdeydi. Problemsiz ve çabuk teslimat için İnci’ye teşekkürler J Sandaletler ise gerçekten güzel ve kaliteli…


Not : İncinin 41 kalıbına sığabildiğimi biliyordum bu yüzden alırken tereddütte kalmadım. Zaten bir problem olsa rahatça iade edebileceğimi biliyordum.

İncelemek isteyenler için sandaletin direkt linkine buradan ulaşabilirsiniz.

YKM'den Kenwood Kampanyası



İnternette gezinirken fark ettim bu kampanya belki işinize yarayabilir. YKM de Kenwood ürünlerinde %50 indirim mevcut. Ben genelde bu tip indirimler olduğunda almayı düşündüğüm ya da bu ürünlerden en çok hangisini almak isterdim dediğimde aldığım cevaptan yola çıkarak o ürünün gerçekteki piyasa değerini araştırırım ki indirim gerçekten %50 mi yoksa tüketiciyi aldatmaya yönelik bir oyun mu. Bu sefer de Kenwood’un TT 920 Çelik Ekmek Kızartma makinesini gözüme kestirdim ve birkaç siteden fiyat araştırması yaptım. Sonuç, evet YKM’de gerçekten indirim var :)



YKM’nin internet mağazasında satılan Kenwood ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Kenwood TT 920 için farklı sitelerden fiyat bilgileri;
Hepsiburada : 99,90 TL
Darty : 99,90 TL
Vatan Bilgisayar : 95 TL
Tezken : 76,90 TL