30 Nisan 2012 Pazartesi

Algida Sezonu Açtı :)


Aşkın resmi dondurması Cornetto, “Bir Alana Bir Bedava” kampanyası ile bu yıl gençleri yine şaşırtıyor.

Cornetto, “bedava Cornetto” seçimini gençlere bırakıyor ve gençleri yeni lezzetleri keşfetmeye davet ediyor. Şimdi Cornetto in Love veya Cornetto Disc alana, birbirinden lezzetli üç farklı Cornetto Classico’dan dilediği  çeşit bedava! Kapağı getiren, Classico’yu alacak!

28 Nisan 2012 Cumartesi

Kocaman Muffinler :)

 Dr Oetker'in kocaman kakaolu muffinlerini yaptım ve de harika oldular :) Aynı resimdeki gibi ve de çok lezzetli üstüne de çok pratik :) Alın dolapta dursun ve aniden gelen misafir için bırakın Dr Oetker size yardımcı olsun :)
Lezzet garanti :)

27 Nisan 2012 Cuma

Bugün Ne Giysem???

Çarşamba günü o mükemmel güneşli günde bu kombini giymeyi istedim ancak biraz dikkat çeker düşüncesi ile vazgeçtim... Hafta sonu yağmur yapar mı bilmem ama uygun bir zamanda ne giysem derken diye düşünmeme gerek olmayacak bir kombin olarak aklımın köşesinde ;)
Bluz Addax'tan almıştım halen mağazada mecvut. Beyaz pantolonu geçen sene Mudo'dan almıştım. Ayakkabı ise 37numara adlı markaya ait. 42 numara kendileri :)

26 Nisan 2012 Perşembe

Fırında Uyduruk Kabak...

Haftasonu eşimle markete gittiğimizde "Fırında kabak çok güzel oluyor sen de yapsana" önerisi üzerine kabak aldık. Salı günü gündüz biraz internetten bakındıktan sonra en iyisi ve de pratiği kabağı ve de yanına bir kaç parça sebze ile gelişi güzel fırına atıp pişirmek olur diye düşünüp kendimi mutfağa attım.
Nihatla sivrisinek eşliğinde başladım kabağı soymaya :) Biraz daha düzgün olsun aşağıda tarifi vereyim en iyisi :)


Malzemeler

  • 3 Adet Kabak
  • 2 Sivri Yeşil Biber
  • 2 Adet Kırmızı Biber
  • 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 3-4 Diş Sarımsak
  • Tuz, Kekik, Toz Kırmızı Biber
  • Zeytinyağ

Hazırlanışı
Malzemelerin hepsini doğradım ve cam fırın tepsisine yaydım. Üstüne zeytinyağını gezdirdim. En son da baharatlarını ve tuzunu ekleyip 180 derece fırına attım. Ancak pişmesi en az 1 saat sürüyor ki benimki neredeyse 2 saat sürdü diyebilirim. Arada tahta kaşıkla malzemeleri karıştırdım fırındayken. Tabağa aldıktan sonra yanına yoğurt da koyarsanız tadından yenmiyor bilginize :)
Afiyet Olsun...

25 Nisan 2012 Çarşamba

Yaşam Odası

İşte bizim yaşam odamız :) Neden yaşam odası diyorum çünkü (belki de ne yazık ki) zamanımızın büyük bir kısmını bu odada geçiriyoruz. Televizyon izliyoruz, film izliyoruz ve akşamlar özellikle tamamen yayılıp keyif yaptığımız yer oluyor kendileri. Yastıkları İkea'dan kumaş alarak anneannem dikti. Ellerine sağlık kuzucuğumun çok güzel oldular :) Odanın havası değişti birden :)
 Koltuk takımını evlenirken almıştık Bellona'dan ama sürekli aynı yere oturmaktan belirli yerleri çöktü maalesef :)
 Tv ünitesini taşındıktan sonra İkea'dan almıştık. Dolapları olduğundan kitaplığımızda duran bütün kitapları toparladı. Bizim zaten istediğimiz buydu çünkü küçük odadan kitaplığı tahliye etme niyetindeydik...

24 Nisan 2012 Salı

Markafoni'de Avealıya İndirim

Markafoni.com'da 100 TL üzeri alışveriş yaparsanız 25 TL'lik indirim Avea'dan...
Katılım Koşulları

  • Kampanya 9 Nisan 2012-9 Mayıs 2012 tarihleri arasında geçerlidir.
  • Kampanya kapsamında Avea müşterilerine özel markafoni.com’da 100 TL ve üzeri alışverişlerde geçerli olacak 25 TL değerinde indirim kuponu verilecektir.
  • Kampanyaya katılım ilk 15.000 kişi ile sınırlıdır.
  • Kuponlar 22 Mayıs 2012 tarihine kadar geçerli olacaktır.
  • Kampanyadan faydalanılabilinmesi için markafoni yazıp 5060'a sms gönderilmesi ve indirim kodu alınması gerekmektedir.
  • markafoni.com’da ödeme işlemi sırasında “indirim kodunuz” bölümüne indirim kodunuzu girip, “TAMAM” tuşuna basarak indirimden yararlanabilirsiniz.
  • İndirim kodunuz tek kullanımlıktır.
  • Bu kampanya diğer kampanyalarla birleştirilemez.
  • Kampanyadan her müşteri sadece 1 kez yararlanabilmektedir.
  • Kampanya süresi ve kurgusunda meydana gelen değişiklik hakkı Avea İletişim Hizmetlerin'de saklıdır.
  • Kampanyaya katılım mesaj ücreti katılımcılar tarafından karşılanacaktır. 5060’a gönderilen kısa mesajlar KDV ve OIV dahil 41,5 kuruş olarak ücretlendirilir.

Beğendim Ama Almadım Vol.6

Ayyy yaz geldi gibi sanki değil mi? Hava birden ısınıverdi ve beyaz pantolonlu bayanlar hemen ortalıklara saçılıverdi :) Yazlıklar hiç kaldırılmıyor galiba ki hava 18 i vurduğunda hemen kısa kollular yazlık elbiseler ve de sandaletler giyiliveriyor :) 
Ben de yazlık beğenip de almadığım bir kaç modeli paylaşayım bari :) 
Dip Not: Cimri Mode On :)






19 Nisan 2012 Perşembe

Huzurun Olduğu Yer - Bozcaada

Evvveeet tatile bir gün kala çoktan planlar yapılmış ve hatta şu anda bavullar hazırlanıyordur tahminimce :) Bizim tatilimiz erken başladı aslında. Eşim bugün ve yarın izinli o yüzden 5 günlük bir tatilimiz var ancak Bursa'dan dışarı çıkmayı düşünmüyoruz. Zaten bir çok İstanbullu ile her yer dolup taşacak biz zaten kalabalıktan kaçmamış mıydık :)))
İki sene kadar önce böyle bir 23 Nisan zamanı Altınoluk-Bozcaada-Çanakkale gezisi yapmıştık. Oradan fotoğraflarla biraz tanıtım yapmak istiyorum. Bi kere halen Bozcaada'ya gitmediyseniz ilk fırsatta gidilecek yerlerde ilk sıraya yazmanız benden tavsiye... Yok böyle bir yer... Böyle bir sakinlik :)
Bizim gezinin ilk günü Altınoluk tarafında Adatepe ile başladı. Zeus Altarı'nı gördük ve körfezin muhteşem manzarasını seyrettik doya doya. Adatepe köyünde butik olarak bir kaç pansiyon mevcutmuş. Biz sabah kahvaltı için köye vardığımızda İstanbul plakalı araçlar gördük ki geceden gelmişler.
 Meydandaki evlerden birinin önünde ben :)
 Adatepe Köyü'nden bir kare...
 Körfez Manzarası...
Sonrasında Adatepe Zeytinyağı Müzesini gezdik. Aylardan Nisan olduğundan zeytin zamanı değil dolayısıyla zeytinyağı yapımında kullanılan yer bomboştu :)
Sonrasında Assos Antik Kenti'ni gezdik... Sahilde balık yedik. 


Ve sonrasında Bozcaada'da konaklayacağımız otele geçtik. Çapraz Tatil Köyü'nde konakladık ve otelden memnun kaldık.


Ertesi gün Bozcaada sokaklarındaydık. Sokakta çektiğim resimleri de aşağıda paylaşıyorum :)
 Yukarıdaki resim Bozcaada Kalesinden...







Özetlemek gerekirse, Bozcaada'ya gidin arkadaşlar :)))

18 Nisan 2012 Çarşamba

Uzaklarda Bi Yerlerde

Şu sıralar günlerin hatta haftaların bile nasıl geçtiğini anlamaz oldum. Bu Mart bitmez mi ya derken Nisan ayından tam 18 gün yemişiz iyi mi? 
Biliyorum postların sayısı bu aralar biraz azaldı çünkü ben leylekleri havada görmüş misali iki kere İstanbul yaptım geldim.
İlki çok sevdiğim arkadaşımın düğünü için idi. Melek olduğundan ciddi ciddi şüphelendiğim tatlı arkadaşım Zeynep'i evlendirdik. Düğünle ilgili aslında paylaşmak istediğim çok şey var anca onların özeli duyduğum saygından dolayı ne yazık ki bunları kendime saklıyorum. (Bunu paylaşmadan edemeyeceğim, bi ara sahnede Bengü'yü gördüm, popçu olan :) ) Bir de paylaşmam gereken tam evet dedikleri anda bizim kapalı olan salon kapısına koşuyor olmamızdı :) O gün berbat bir köprü trafiği nedeniyle 20:45 itibariyle ancak salona giriş yapabildik. Neyseki düğün çok güzeldi , büyük keyif aldık. Sonrasında da düğün kıyafetiyle Bursa yolları :) Dönüşte yine köprü trafiği ve eve varış 04:00 suları :) yorgundum ama mutluydu kafamı yastığa gömerken :)
İkinci İstanbul çıkartmam kimsenin haberi olmadan 1 gece yatış ile ailemle gerçekleşti. 3 kuşak bayan abijime baskına gittik ve yarım günde evini pırıl pırıl yapıp günün diğer kalanında da ufak bir kaç işi halledip döndük. Fırtına gibiydi... Nitekim arkamızdan İstanbul ve Marmara'da fırtına koptu zaten :) Hızımıza dünyanın dönüşü bil yetişemedi yani bilemiyorum :)
Ve sonrasında evdeyim işte... Uslu durursanız yarın oturma odasının resmini paylaşacağım sizlerle... Anneanneciğim süper yastık kılıfları dikti ve odanın havası birden değişti. Geçen hafta İkea'dan aldığımız kumaşlardan süper yastıklarım oldu köşe koltuğumun üstüne... Gelip görmeniz lazım ismi lazım değiller :))))
Şöyle bir yerde kafa dinlemek istiyorum şimdi...

Aldığınız Omega 3'ler Gerçek Mi?



Bir süredir bu sağlıklı yaşam konusuna kafayı takmış durumdayım. İnternetten araştırıyorum ve bazı toplantılara katılıyorum ve görüyorum ki hala çok bilinçsiziz. İnternette bir çok bilgi mevcut ve araştırın diyorum sadece. 


Benim bulduğum bir örnek sağlıklı olalım diye aldığımız Omega 3 ün gerçek olup olmadığını sorgulayan bir demo. Ne yazık ki hepimiz balıktan gerekli omega 3 takviyesini alamıyoruz :( ve bu yüzden besin destek ürünlerine bağlıyız...




Bu video da bizim için yararlı olan kapsül B. Nedeni ise aşağıda açıklanmış;


Some supplements need a fat base to dissolve and work in. Vitamin E and Co Q 10 for example. So along with being good for you they help other supplements do their job. The plastic cup has a carbon base so it dissolves in other carbon liquids hence the ring around the cup. So Omega B is a better solvent than Omega A.

16 Nisan 2012 Pazartesi

Kalbim...


Siyah beyaz bir film gibiydin herkes uyurken izlediğim 
Sevgilim benim çok özledim 
Her zaman gitmek istediğim tatil yerleri gibiydin 
Dergi sayfalarında hiç gidemediğim 
Bu bir masal başı iyi mutsuz sonlu 
Senle ben batı doğu ama dünya yuvarlak 
Kalbim ellerim kadar küçük değil 
Kalbim ellerim kadar küçük değil 
En çok sevdiğim şarkıydın herkesten çok sevildin 
Sevgilim benim çok özledim 
Ben küçük bir kız heyecanlı oyuncaklarım tahtadandı 
Hepsi kırıldı yapıştırdım 
Bu bir masal başı iyi mutsuz sonlu 
Senle ben batı doğu ama dünya yuvarlak 
Kalbim ellerim kadar küçük değil 
Kalbim ellerim kadar küçük değil 
Ben küçük bir kız heyecanlı oyuncaklarım tahtadandı 
Hepsi kırıldı yapıştırdım


12 Nisan 2012 Perşembe

Nine West Lookbook :)

Ayacıklarıma olan nadir markalardan olan Nine West'in bu sezon yine iddialı, yine değişik ve yine topuklu modellerle karşımızda :) Ah bu modelleri öyle bir kombinlerdim ki beennnnn :)








11 Nisan 2012 Çarşamba

Kalbimize Yaptığımız 11 Kötülük


Ancak kalbin yeri başka. Kalp adeta hayatın aynası. Kalbin sağlığı ya da sağlıksızlığı bu aynanın yansıttığı görüntülerden kaynaklanıyor. Kalbimiz kıymetli ancak çoğu zaman onun kıymetini takdir edemeden yaşayabiliyoruz. Acıbadem Kadıköy Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Dağdelen, insanın kalbine yapacağı en büyük iyiliklerin başında diyetine dikkat etmenin geldiğini, beslenmeyi düzenleyerek koroner arter hastalıklarından ölüm riskinin yüzde 30-60 oranında azaltılabildiğini belirterek, kalbimize verdiğimiz 11 zararı şöyle sıralıyor:


1. Geç kalkıp geç yemek. 
2. Acıkmadan yemek. 
3. Yatmadan önce yemek. 
4. Kötü beslenmek. 
5. Sürekli oturmak, hareketsiz kalmak. 
6. Spor yapmamak. 
7. Sürekli aşırı strese maruz kalmak. 
8. Yağ dokusu artışı ile kilo almak. 
9. Aşırı alkol tüketmek. 
10. Sigara içmek. 
11. Kalbimizi bir şikayet oluncaya kadar hiç aklımıza getirmemek.


Kalp sağlığı konusundaki bilinç düzeyinin hala istenilen seviyeye gelmediğini, bu konuda yanlış bilinenler olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sinan Dağdelen, kalp hastalıkları konusunda en çok merak edilen soruları şöyle yanıtlıyor:


BU BELİRTİLERE DİKKAT


Özellikle göğüs ağrısı, göğüste sıkışma, tıkanma veya yanma gibi belirtiler kalp damar hastalıklarının erken belirtileri olabilir. Bu şikayetler göğüste sağda veya solda, kollarda, mide üzerinde, boyunda veya çeneye doğru olabilir. Bunun yanı sıra erken yorulmak, nefes darlığı veya nefes alamama hissi, fenalık hissi, boğulur gibi olmak, çarpıntı veya ritim düzensizliği, baygınlık hissi ve gece uyandıran tıkanma hisleri bir kalp hastalığı belirtisi olabilir.


ERKEKLER 40 KADINLAR 50


Erkeklerde 40 yaşından sonra, kadınlarda ise 50 yaşından sonra kalp kontrolü yaptırmak gerekir. Ancak kişinin ailesinde ve birinci derece bir yakınında erken bir kalp hastalığı hikayesi varsa, diyabet veya hipertansiyon varsa, çok yüksek kolesterol değerleri varsa bu kontrollerin 30’lu yaşlarda yaptırılması önemlidir.


ŞİŞMANLIK KALBE YÜK MÜDÜR? 


Yağın karın bölgesinde toplanmasıyla karakterize olan yağ birikimi, koroner arter hastalığı riski açısından çok daha önemlidir. Beden kitle indeksi (kilo / metre olarak tanımlanan boyun karesi) ile mortalite (ölüm) arasında doğrusal bir ilişki vardır. Beden kitle indeksinin 25 kg/m2 altında olması normal kabul edilir. 25-30 kg / m2 arası kilo fazlalığı, 30 kg / m2 üzeri ise obezite kabul edilir. Artmış bel / kalça oranı yani abdominal obezite, koroner arter hastalığı riskini özellikle artırıyor. Erkeklerde 0.9, kadınlarda 0.8 altındaki bel kalça oranı normal kabul ediliyor.  


SAĞLIKLI BİRİ KAÇ YILDA BİR KONTROL YAPTIRMALI?


Bir sağlıklı kişinin erkekte 40 ve kadında 50 yaşından sonra düzenli kalp kontrolleri yaptırması gerekir. Bu kontroller düşük riskli kişilerde her iki yılda bir, yüksek riskli kişilerde ise her yıl yapılmalıdır. Çünkü bir önceki veriler artık geçmişte kalmıştır ve bu süre zarfında metabolizma değişebilir ve bazı hastalıklar başlayabilir.


AİLESİNDE KALP HASTALIĞI OLAN BİR KİŞİ NE KADAR ZAMANDA BİR KONTROLE GİTMELİ?


Birinci derece bir yakınında kalp damar hastalığı olan kişiler 30 yaşından itibaren ilk kontrollerini yaptırmalıdır. Kardiyak risk oranlarını gözden geçirmeli ve riskini yükselten fiziksel, diyetsel, yaşam alışkanlıkları ile ilgili veya kan tahlilleri ile ilgili bozukluklar için erkenden tedbir almalıdır.


KALP SAĞLIĞI KONUSUNDA YAPILMIŞ YENİ ÇALIŞMALAR NE DİYOR?


2009 yılı sonunda yayınlanan JUPITER isimli büyük bir araştırma çok önemli bilgiler edinmemize neden olmuştur. Bu çalışmanın sonucu şöyle oldu: 
Çalışmaya alınan ve statin dediğimiz kolesterol ilacını içeren ve  17 binden fazla hastada yapılan araştırmada, bir gruba bu ilaç verilirken, diğer gruba ise hiçbirşey verilmiyor. Kolesterol ilacı verilen grubun başlangıçtaki kolesterolleri tamamen normal bulunuyor. Kanlarında CRP maddesi yani inflamasyon göstergesi yüksek bulunuyor ve beş yıl boyunca takip ediliyor. İlaç almayanlarda ise şu bulgular elde ediliyor: 
- Kalp krizi iki buçuk kat daha fazla.
- Beyin felci iki kat daha fazla.
- Damar tıkanıklığı ameliyat girişimi geresinimi iki kat daha fazla. 
- İlaç almayanlarda, kriz, felç, kalp damar hastalığından ölüm iki kat daha fazla. 
- Bütün ölüm nedenleri ise 1,25 kat daha fazla.


Yazı alıntıdır... Burada