24 Şubat 2014 Pazartesi

LINE bilgisayarda nasıl kullanılır?

Akıllı telefonların yanı sıra tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da çalışan LINE, sevdiklerinizle her yerde ücretsiz bağlantıda kalmanızı sağlıyor.
LINE’ı mobil cihazınıza ve bilgisayarınıza indirmek için: http://line.me/tr/ adresini ziyaret ederek, sayfanın solundaki indirme seçeneğine tıklayıp açılan menüden cihazınız için uygun olan versiyonu indirebilirsiniz.


LINE’ı bilgisayarda kullanabilmek için iki yol izleyebilirsiniz:
  1. LINE’ı mobil cihazınıza yükledikten sonra e-posta adresinizi ve şifre bilgilerinizi kayıt altına alarak.
Kayıt olmak için;
LINE > Daha Fazlası > Ayarlar > Hesaplar > E-posta kayıt seçeneklerini kullanmanız gerekiyor.
     2.  QR kod ile giriş yaparak.
Bilgisayarınıza yüklediğiniz LINE uygulamasını açtıktan sonra QR Kod Giriş seçeneğine tıklayın. Ekranda QR kodu göreceksiniz. QR Kodu mobil cihazınızla okutmak için LINE > Arkadaş Ekle menüsünde yer alan QR Kodu ile ekleme seçeneğine tıklayın ve bilgisayarınızın ekranındaki QR kodu okutun.


LINE ile bilgisayarda sohbet etme
Mobil cihazınızda ekli bulunan LINE arkadaşlarınızla bilgisayar versiyonunu kullanırken de sohbet edebilirsiniz. Bunun için arkadaş listenizde sohbet etmek istediğiniz kişinin adına çift tıklamanız yeterli.
Dosya gönderme:
Bilgisayarda dosya göndermek için sohbet ekranını açtığınızda sol alt tarafta bulunan ataç sembolünü kullanabilirsiniz. Böylece fotoğraf, video ve dokümanları arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.
Ayrıca göndermek istediğiniz dosyayı metin alanına sürükleyip bırakarak da gönderebilirsiniz.
Sticker’lar:
Sohbet ekranının sol altında yer alan sticker sembolüne tıklayarak mobil cihazınızda sahip olduğunuz tüm sticker’ları bilgisayarda da kullanabilirsiniz.


LINE ile bilgisayarda Sesli veya Görüntülü Arama yapma
Arkadaşlar listesinde görüşmek istediğiniz kişinin fotoğrafına tıkladıktan sonra açılan ekrandan sohbet, ücretsiz sesli arama ya da ücretsiz görüntülü aramayı seçebilirsiniz. Ayrıca görüşmek istediğiniz arkadaşınızın adına farenizin sağ tuşuyla tıklayarak da aynı menüye ulaşabilirsiniz.
Yazılı sohbet ettiğiniz bir kişiyle sesli ya da görüntülü aramaya geçmek için sohbet ekranın sağ alt tarafında yer alan arama ya da video sembollerini kullanabilirsiniz.


LINE ile bilgisayarda arkadaş ekleme
LINE giriş sayfasının üst bölümünde bulunan “Arkadaş ekle” sembolüne tıklayarak LINE ID’sini bildiğiniz arkadaşlarınızı ekleyebilirsiniz.
LINE ile bilgisayarda grup sohbeti yapmak için de “Arkadaş ekle” menüsünü kullanabilirsiniz.


LINE’ı Türkçe kullanma
Eğer LINE’ı İngilizce indirdiyseniz ve Türkçe’ye değiştirmek istiyorsanız ana ekranın sol üst köşesindeki LINE yazısının yanında yer alan menüyü kullanabilirsiniz.
LINE yazısının yanında yer alan üçgene tıkladıktan sonra açılan menüden Settings’e tıklayın. Profil resminizin de bulunduğu pencerenin alt bölümündeki “Language”in karşısındaki “English” yazısına tıklayın ve açılan menüden Türkçe’yi seçerek OK tuşuna basın. Uygulamanın Türkçe olması için yeniden başlaması gerektiğine dair bir uyarı gelecek “Restart Now” seçeneğine tıklayarak LINE’ı Türkçe kullanabilirsiniz.
İşinize yarayacak ipuçları
  • Sol üst köşedeki LINE yazısının yanındaki üçgen tuşuyla açılan menüye de bir göz atmakta fayda var. Buradan görünen adınızı, giriş ayarlarınızı, yazı fontunu ve boyutunu değiştirebilirsiniz.
  • LINE’ın Timeline özelliği ile arkadaşlarınızın paylaşımlarını görebilir ya da istediğiniz yazıyı, sticker’ı fotoğrafı, haberi ya da videoyu arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
  • Birçok pencere ve programı aynı anda kullanırken sohbet ekranınızın kaybolmasını istemiyorsanız, sohbet ekranının sağ üstünde yer alan menü işaretine tıkladıktan sonra “Her zaman üstte” seçeneğini kullanabilirsiniz. Böylece sohbet ekranınız başka programlarla ilgilenseniz de hep en öndeki pencere olacaktır.
  • Sohbet ekranındaki üst menüyü kullanarak gelen mesaj uyarılarını kapatabilir, başka bir arkadaşınızı sohbete davet ederek grup sohbeti oluşturabilir ya da sohbet içeriğinizi bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Best Offer - En İyi Teklif

Aslında bir süredir film izlemeye yeniden başladık evde ancak zaman bulup da izlediklerimi
sizlerle paylaşabiliyorum.


İlk paylaşmak istediğim aslında son zamanlarda en çok beğendiğim Best offer...


Filmde bir müze müdür ve aynı zamanda mezatçı olan Virgil Oldman (ki bu arada mezatçı nın ne demek olduğunu ben de bilmiyordum :) Arttırma ile satışı yönlendiren kimse demekmiş) çok titiz, içe dönük ve aynı zamanda garip bir adamdır. Bir gün kendisi gibi garip bir genç kız olan Claire ile yolu keşisir ve hikayemiz burada başlar. Film sıkıcı değil akıcı ilerliyor bence ve sizi en etkileyen kısmı kesinlikle sonu olacak :) Ben sonunda bir hayli şaşırmıştım çünkü fazla tahmin edilebilir değil bence.


Ben izlemekten keyif aldım. Sizlere de izlemenizi tavsiye ediyorum. Sanıyorum Türkiye'de vizyona giren bir film değil.

Film ve kitap paylaşımları ile devam etmeyi düşünüyorum...

İyi Seyirler...

22 Şubat 2014 Cumartesi

H&M, İLK AMİRAL MAĞAZASINI BAĞDAT CADDESİ’NDE AÇIYOR


 H&M HENNES & MAURITZ AB, TÜRKIYE’DE BEKLENEN AMIRAL MAĞAZASINI AÇMAK IÇIN IMZAYI ATTI. H&M FLAGSHIP MAĞAZASI İSTANBUL’UN EN POPÜLER  ALIŞVERIŞ CADDESI OLAN BAĞDAT CADDESI’NDE AÇILACAK. CADDE MAĞAZASI, H&M’IN TÜM DÜNYADA YALNIZCA 10 TANE AÇACAĞI ÖZEL KONSEPT MAĞAZALARDAN BIR TANESI OLACAK.



H&M’in Türkiye’de açacağı ilk flagship mağazası, 2.500m2 alana kurulu ve 6 kattan oluşacak. Açılış, Sonbahar 2014 sezonunda gerçekleşecek. Flagship olmanın yanı sıra Bağdat Caddesi mağazası, H&M’in tüm dünyada sadece 10 tane açacağı özel konsept mağazalardan bir tanesi olacak.

H&M Türkiye Ülke Müdürü Thomas Coellner açılış ile ilgili “Türkiye’de ilk  flagship mağazamızı açmaktan, hem Türkiye’nin hem de dünyanın en gösterişli caddelerinden birinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Caddeye çok yakışacak ve ilkleri sunacağımız bir mağaza açacağız. H&M Bağdat Caddesi mağazasını dünya moda arenasındaki en iyi mağazalar arasına katmayı hedefliyoruz”  dedi.



Türkiye pazarına 2010 Kasım ayında giriş yapan H&M’in bugün Türkiye genelinde İstanbul, Ankara, Antalya, Gaziantep, Samsun ve Antakya olmak üzere toplam 6 farklı şehirde 22 mağazası bulunuyor. H&M geniş ürün seçeneği ile moda ve kaliteyi en iyi fiyata sunuyor ve en yeni trendler ile modaseverlere kendi stillerini yaratma adına ilham veriyor. H&M mağazalarında her gün en moda ürünler satışa sunuluyor.

Basın Bültenidir...

17 Şubat 2014 Pazartesi

Okuma Etkinliği - İntikam Marka Giyer - Lauren Weisberger

Masum İnciler blogunun tatlı sahibesi Burcu'nun 1. Okuma Etkinliğine bir hevesle katılıyorum :) Niyetim yine bir heves kitapçıda görünce aldığım ve okumaya başladığım ancak iş güç derken şöyle bi ayağımı uzatıp okuyamadığım Lauren Weisberger'in Şeytan Marka Giyer adlı kitabının devamı İntikam Marka Giyer adlı kitabı bitirmek...

Eğer siz de etkiliğe katılmak ve ben de varım demek istiyorsanız buradan başlayabilir, kim neler okuyor öğrenebilirsiniz.




1 Şubat 2014 Cumartesi

Çekiliş Kazandım Beeeen!!! - Evet Yine :)

Geçtimiz günlerde Sevgili Neşe'nin blogu Bir Mutluluk Atölyesi'ndeki FaceDermo çekilişine katılmıştım ve artık beni boğazlamak istiyor olabilirsiniz ama bu çekilişi ben kazanmışııııım :) 

Az önce kapım çalındı ve kargodan gelen paketimi aldım. FaceDermo çekilişte kazandığım ürünlerin yanına ekleme yapmayı da ihmal etmemiş. Bir Mutluluk Atölyesi blogunun güzel sahibesi Neşe'ye ve FaceDermo'ya teşekkürler! :) 


Ve Yupppiiiiii Deniz Bir Çekiliş daha kazanır!!! :) O değil de Koruparktaki X1 Çekişini kazanamadım ya!!! :D

Bursa Blogger Buluşması - Sponsorlarımız Vol. 4 - SON

Sponsor Firmaların yazılarına devam ediyorum maalesef ki bu son yazı :)


1 Kağıt 1 Hikaye'den gelen bu şirin magnet, bu sevimli poşetten çıkınca yüzümü ister istemez bir gülümseme kapladı. Değişik modeller ve ürünler için firmamızın facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Teşekkürler... :)


Fresh'n Soft firmasının ürünleri sayesinde her daim elimizin altında bulunması gereken pratik ürünlere sahibim. Hediyeleri sayesinde stoklarım artmış oldu. Firmamıza teşekkürler...


Tam boy ürünlerden oluşan tam bir set göndererek bütün sevgimi kazanan(!) Hair Care'in Yağlı saçlar için göndermiş olduğu şampuanı ilk günden kullanmaya başladım. Uzun süreli kullanımda etkisinin daha çok göstermeye başlayacağını düşünüyorum. Saç bakım kremini de saçlarında uygulamak üzere arkadaşıma verdim ve kendisinden alacağım geri dönüşlerle birlikte yakında Hair Care haakkında daha detaylı bir yazı ile burada olacağım. Cömert firmamıza teşekkürler :)


Son zamanlarda adını çok sık duyduğum ancak saç bakımında kullanıldığını bile bilmediğim Argan yağı ile sonunda tanışmak üzereyim :) Nashi Argan yağı sayesinde kullanma fırsatı bulacağım. Ürünün tam boyunu hali hazırda argan yağı kullanmakta olan bir tanıdığımın kızına gönderdim ve kendisinden ürünü kullanmasını rica ettim. Yakında da ayrıntılı bir geri bildirimle kapısını çalacağım :) Kendim de iyileşir iyileşmez küçük boyunu denemeyi planlıyorum. Nashi'ye beni de Argan Yağı ile tanıştırdığı için teşekkürler...


Dore Çoraplarına göndermiş olduğu paketten dolayı teşekkürler... Çocuk taytları sahiplerine ulaştı bile :) 




Alfar Kozmetik bizim için Elite ve Catherine Arley ürünlerinden oluşan bir set göndermiş... Ojelerin arazi olduğunu söylememe gerek yok herhalde :) Alfar Kozmetik'e gönderdikleri ürünler için teşekkürler...


BulAlGiy firmasına göndermiş oldukları elbise için teşekkür ederim. Yaza kadar daha da zayıflamayacağımı bildikleri için 40 beden göndermişler :) Tam isabet :D


Durance firması her zaman bloggerları destekleyen bir firma olmuştur ve bu buluşmada da böyle olduğunu bir kez daha gösterdi, göndermiş oldukları tester ve indirim kuponu için firmaya tekrar teşekkürler...


Daha paketi açar açmaz sizi kokusuyla kendine bağlayacak sabunlar üreten bir firma olarak tanıdım Raen'i. Bu buluşma sayesinde ilk bu şekilde tanımış oluyorum ama büyük ihtimal arkası gelecek :) Muhteşem kokan bu sabunu gönderen Raen'e teşekkürler...