Malzemeler
4 Yufka
750-1000gr Ispanak
4 Adet Havuç
360 gr Çemensiz Pastırma (Namlı'nın vakumlu paketlerinden kullandım)
2-3 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu
Susam
Tuz
Yapılışı
- Ispanak yapraklarını yıkayın ve saplarını koparın,haşlayın. Sonrasında süzün ve ince ince kıyın (Bunu yufkanın üzerine atarken ellerinizle de yapabilirsiniz.)
- Havuçları rendeleyin. Tereyağının bir kısmını eritin ve ıspanakla havuçları ayrı ayrı soteleyin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın.
- İlk yufkayı düz bir zemine serin ve fırça ile tereyağ sürün.
- İkinci yufkayı üzerine açın ve yağlayın. Tuzla lezzetlendirdiğiniz ıspanakların hepsini bu kata dökün.
- Üçüncü yufkayı üzerine açın,yağlayın ve havuçları yayın.
- Dördüncü yufkayı üzerine açın, yağlayın ve pastırmaları dizin.
- Üst üste tüm yufkaları serdikten sonra kenardan birazcık içe doğru katlayın ki açılıp malzemeler dökülmesin. Sonrasında rulo yapın. Yumurta sarısını fırçayla her tarafına sürün. Üzerine çörekotu ve susam serpin.
- Üstü kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
AFİYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder