Sebzeli Çorba
Malzemeler
1 Adet Orta Boy Havuç
Yarım Kabak
1 Adet Küçük Patates
1 Adet Pırasanın Yeşil Kısmı
1 Adet Tavuk Bulyon
8 Bardak Su
Tuz
Sıvı Yağ
Terbiyesi için
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Yumurta
Yarım Limon Suyunun Biraz Daha Azı
Yapılışı
- Bir miktar sıvı yağı tencereye koyup kızdıralım. Minik minik doğranmış havuçları ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Yine küçük küçük doğranmış patatesleri ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Küçük küçük doğranmış pırasanın yeşil yerini ve kabağı ilave ediyoruz, kavurmaya devam...
- Tuzu kararınca ekledikten sonra soğuk suyu ilave ediyoruz. Bulyon da bu noktada ekleniyor.
- Karışım kaynaya kadar arada bir karıştırmaya devam ediyoruz ve bu noktada terbiye yapımına geçiyoruz.
- Terbiye için ayrı bir kapta terbiye malzemelerini karıştıralım.
- Kaynamakta olan tenceremizden bir kepçe alıp terbiyeye karıştıralım ki kesilmesin.
- Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim. Kaynamaya devam etsin.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edelim ve sonra da afiyetle içelim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder