26 Nisan 2012 Perşembe

Fırında Uyduruk Kabak...

Haftasonu eşimle markete gittiğimizde "Fırında kabak çok güzel oluyor sen de yapsana" önerisi üzerine kabak aldık. Salı günü gündüz biraz internetten bakındıktan sonra en iyisi ve de pratiği kabağı ve de yanına bir kaç parça sebze ile gelişi güzel fırına atıp pişirmek olur diye düşünüp kendimi mutfağa attım.
Nihatla sivrisinek eşliğinde başladım kabağı soymaya :) Biraz daha düzgün olsun aşağıda tarifi vereyim en iyisi :)


Malzemeler

  • 3 Adet Kabak
  • 2 Sivri Yeşil Biber
  • 2 Adet Kırmızı Biber
  • 2 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 3-4 Diş Sarımsak
  • Tuz, Kekik, Toz Kırmızı Biber
  • Zeytinyağ

Hazırlanışı
Malzemelerin hepsini doğradım ve cam fırın tepsisine yaydım. Üstüne zeytinyağını gezdirdim. En son da baharatlarını ve tuzunu ekleyip 180 derece fırına attım. Ancak pişmesi en az 1 saat sürüyor ki benimki neredeyse 2 saat sürdü diyebilirim. Arada tahta kaşıkla malzemeleri karıştırdım fırındayken. Tabağa aldıktan sonra yanına yoğurt da koyarsanız tadından yenmiyor bilginize :)
Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. Gayet de uğraşılmış bir yemek olmuş...
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Kabağın her halini çok severim..
    Nefiss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim :) Pratik ve de çok sağlıklı bi tarif bulunca paylaşmak istedim...

    YanıtlaSil