Hep harika tarifler yapıp süper resimler koyacak değilim ya :) Bu sefer de tutmayan bir tarif paylaşmak istiyorum :) Ama püf noktalarını ve tecrübe ile bizzat test edilmiş önemli kısımlarını da paylaşacağım ki siz aynı tuzağa düşmeyin ve harika sütlaçlarınız olsun :)
FIRIN SÜTLAÇ
Malzemeler
1 Litre Süt
1 Su Bardağından 2 Parmak Az Pirinç (çok pirinç sevmiyorsanız yarım bardak da koyabilirsiniz)
2 Su Bardağı Su (pirinç için gerekli olacak)
2,5 Yemek Kaşığı Nişasta (buğday ya da mısır nişastası olabilir)
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
Yapılışı
- Pirinci yıkayıp, 2 bardak su ile kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. (piriçlerin iyice kabarmış olması lazım)
- Bu sırada 1 çay bardağı suda nişastanızı eritebilirsiniz.
- Soğuk sütü, şekeri ve suda erittiğiniz nişastayı ekleyin.
- Karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
- Fırına dayanıklı kaselere boşaltıp 30-45 dakika kadar üzerlerinin kabuk tutmasını bekleyin. Hatta daha da fazla bekletebilirsiniz bu arada fırın da ısınacak tabi ki. (200 derece)
- Fırının mümkünse sadece üst ısıtıcısını çalıştırın. Fırın tepsisinin dibine 1 -2 parmak kalınlığında olacak şekilde su koyun yoksa su hemen buharlaşıyor ve sütlaçlarınız taşıyor.
- Aşağıda örneği var misal :) Fırında üstlerini kızartın. Fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyin ve ondan sonra buzdolabına kaldırın. Soğuk soğuk tüketin ohhh misss :)
Afiyet olsun.
Fırına koymadan önce ve fırından çıkan taşmış sütlaç resimlerini ibret olsun diye paylaşıyorum :)
Sonuçta sütlaçlar taştığı için pirinç miktarı çok oldu. Tadı güzel ama mükemmel sütlaç bir dahaki sefere kaldı :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder