Yavaş yavaş yaz moduna geçtiğimiz şu günlerde pazarda bol bol görmeye başladık taze fasulyeyi. Kocişko çok sevdiği için 3 haftadır her hafta yaptığım bir yemek oldu kendileri. Kendilerinden de tam not aldığım için (bilenler bilir yemek konusunda benden daha yeteneklidir ve ondan onaylandıysa bu tarif olmuş demektir :) ) tarifi sizlerle de paylaşıyorum :)
Malzemeler
- 1/2 kg Taze Fasulye (ben ayıklarken kenarlarını da benim müthiş soyucumla kesiyorum.)
- 1 Büyük Kuru Soğan
- 1 Büyük Domates
- 1 Çay Kaşığı Şeker
- Tuz
- Zeytinyağı
Yapılışı
- Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra bir kenarda suyunun süzülmesini bekliyoruz. Bu sırada yemeklik doğradığımız soğanı kokusu çıkana kadar zeytin yağı koyduğumuz geniş tenceremizde kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanlara taze fasulyeyi ekliyoruz ve yaklaşık 10-13 dakika kısık ateşte kavrulmalarını bekliyoruz. Arada kontrol amaçlı karıştırabilirsiniz.
- Kavurma işleminden sonra kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ekleyin. Domateslerin birazcık ölmesi lazım.
- Sonrasında 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Bu esnada şekerini ve tuzunu da koyun yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Sonrasında tadına bakarak pişip pişmediğini kontrol edin ve yemek hazııır :)
Afiyet Olsun...
çok severim, çok acıkmıştım. n'olcak şimdi:))
YanıtlaSileline sağlık
sevgiler
:) Yine yaparım, bu sefer seni de çağırırım olmaz mı? :)
YanıtlaSilsüper olur:)) sağol canım benim:)
YanıtlaSilNe demek canım :)
YanıtlaSil