24 Eylül 2013 Salı

Okudum! - Bir Psikiyatristin Gizli Defteri

Yemek yemek için Kent Meydanına gittiğim bir öğle arası uzun zamandır içimde biriktirdiğim kitap okuma hevesim kaçmadan elime en yenisinden en okunanından bir kitap almak için D&R'a girdiğimde farkettim kendisini... Popüler bir kitap okumak istiyordum ve çok okunanlar rafının önünde durup şöyle bir göz gezdirdim raflara, O sıralar kaçıncı sıradaydı hatırlamıyorum ama öncelikle Zülfü Livaneli'nin kitabı olan Kardeşimin Hikayesi'ni aldım. Bu kitabı nispeten bir solukta okudum. Malum benim okuma hızımla kitap kurdu bloggerların okuma hızını karşılaştırmamak lazım. Benim kitap okumak için içimden istek olacak, mekan sakin olacak, uykum olmayacak vs gibi bir çok ön koşulun yerine getirilmiş olması lazım. Yazın balkonu temiz yakaladığım zamanlarda da Mudo'dan aldığım ve severek kullandığım şezlonguma yayılıp kitap okumanın keyfini sonuna kadar çıkardım ama kaplumbağa hızında okuyorum ben :) Ancak bitirdim ve bir diğer popüler kitap olan "Bir Psikiyatristin Gizli Defteri"ni okumaya başladım. 


Doktor olmadığım için ilk başlarda bazı tıbbi terimler beni çok baydı ve Doktor Small yazılarını tarih sıralamasına koyduğu için ilk yazısı bir hayli geçmişe dayanıyordu. Bu sebeple kitabı bırakıp bırakmamayı çok düşündüm ancak sonra azmettim dedim başladım bari bitireyim. Ama sonrasında biraz daha ilgimi çeken bölümleri oldu kitabın. Neticesinde ben merakımı giderdim ki tahmin edersiniz ismi çok dikkat ve ilgi çekici, kitap kurtları bunu kaçırmamış çoktan okuyup yorumlarını paylaşmıştır ancak kitabı yeni bitirdiğim için ben de kendimce paylaşayım dedim. 


Tavsiye eder miyim? Yani evet sonuçta çok okunan bir kitap ve merak uyandırıyor neden okumayasın ki :) Almak isterseniz TIK TIK

15 yorum:

  1. Benim de merak ettiğim bir kitaptı "Bir Psikiyatristin Gizli Defteri

    YanıtlaSil
  2. okumak için elime aldığım günler ruh halim pek iyi değildi :) erteledim okumayı , paylaşım için teşekkürler ..demek ki yakın zamanda elim kitaplığa uzanacak ;)

    YanıtlaSil
  3. ah bir de ben okuyabilsem. sabahları bi kız geçiyo önümden yolda yürürken kitap okuyo maşallah.

    YanıtlaSil
  4. Bende okudum cnm biraz siksada bazi hikayeler ilgincti

    YanıtlaSil
  5. Bende bunu bekliyordum çokda keyif alınmamış sankim hımm alsammıki bilemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana veririm okursun canım hiç almana gerek yok :)

      Sil
    2. HANİ KİTABIM HANİİ HANİİ :)) KANDIRIKÇI SENİİİİİİ :p

      Sil
  6. Ben okumadım bu kitabı, açıkçası daha bir kitap rafında karşılaşıp ne kapağını gördüm ne arka kapağını okudum. En iyisi bir inceleyeyim en kısa zamanda kitapçıda :)

    YanıtlaSil
  7. 14.99 suanda fıyatı ındırımede gırmıs alsammı dıye dusunuorummm :)

    YanıtlaSil
  8. Şu an ben de bu kitabı okuyorum, ve bende bundan önce kardeşimin hikayesi' ni okudum, ha bir de ben de elektronik ve haberleşme mühendisiyim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooooo ne kadar da çok ortak yönümüz varmış ;) Ben şu anda da Leyla'nın Evi'ni okuyorum :D

      Sil
    2. Anlaşıldı ;) o zaman benim alacağım bir sonraki kitap o demekki ;)

      Sil