24 Eylül 2012 Pazartesi

Okuma Köşem

Sevgili Nesrin  ben tatile gitmeden önce beni mimlemişti aslında ama ben kendisine söz vererekten kendimi serin sulara atmaya gittim :)

Şimdi döndüm ve hemen sözümü yerine getiriyorum. Ben bu yaz en çok kitap okuduğum yeri sizlerle paylaşmak istiyorum. Havalar sıcak olduğundan güzdüzleri pek ilgimi çekmedi okuduğum kitaplar. Ben de akşamları balkonda okuyordum. Ancak henüz balkona doğru düzgün bir masa sandalye takımı alamadık ve benim taaa öğrencilik yıllarımdayken evde kullandığımız beyaz masa sandalye takımını kullanıyoruz :) O sandalyeler de bilirsiniz bir süre sonra oturma organınızda ciddi bir rahatsızlık hissine sebep oluyor. Annemlere gittiğimizde gördüğümüz ve Mudo'dan aldıklarını öğrendiğimiz aşağıdaki şezlongu gördükten sonra kavga çıkmasın diye biz de gittik iki tane aldık!!! Şimdi balkonda kitap okuma keyfi bir şahane!!!


İşte benim bu yaz kitap okuduğum köşe! Balkonun baş köşesi! Mutfak ya da salon balkonu farketmez, kitap keyfi bu yaz bitmez! Gerçi yaz bitti ama olsun hırkamı giyip akşamları kitap okumaya devam ediyorum ben!


Şu Dukan Diyeti işine ben de takıldım araştırmak adına kitabını okuyorum. Kitap bittiğinde aklıma yatarsa uygulayacağız bakalım :D

Ben de bu güzel mimi sevgili kitap kurtlarına armağan ediyorum :)



11 yorum:

  1. Kitap okuma köşen harika olmuş canım, çok yerinde bir karar vermişsin o şezlongu alarak :) Yalnız dükanla ilgili ciddi eleştiriler var, sağlık açısından uygulanabilirliği çok tartışılıyor, bir doktor olarak tavsiye etmem ama sen bilirsin tabii ki. Karatay diyeti hem sağlık açıısndan hem de uygulanabilme kolaylığı nedeniyle çok daha uygun, istersen bir de ona bak :) İşine karışmış olmak istemedim yalnış anlama lütfen olur mu, daha diyet konusunda araştırma aşamasında olduğunu söylediğin için kendi yorumumu aktardım sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerin için çok teşekkür ederim. Benim aslında bundan 3 yıl öncesinde yaklaşık 1,5-2 yıl süren bir diyetisyen maceram da var. Hatta kilo vermişliğimde ancak şimdi hepsini geri aldım çünkü 8 aydır ne bulursam hüpletiyorum :)

      Canan Karatay'ın kitabı da var aslında ben de ama yarım kalmıştı. O zaman ben önce ona tekrar bi başlayayım :) tavsiye için saol canım... Yanlış anlama mı? Aaaaa niye ki? Aksine memnun olurum.

      Sil
  2. Deniz'ciğim o ne koltuk öyle yahu.
    Ben o koltukta değil kitap okumak, yaşayabilirim bile :)
    Bu arada Dukan ile ilgili yukarıdaki yoruma katılıyorum.
    Zaten Dönemsel olabilecek şeylerin doğru olduğuna inanmıyorum, yaşam tarzım haline getiremeyeceğim yöntemlerin geçici, bir o kadar da tehlikeli olduğuna inanıyorum.
    Ciddi hormon tedavisi görmüş biri olarak hâlâ inceyim ve sağlıklıyım.
    Yaşam tarzı çok önemli canım.
    Umarım haddimi aşmamışımdır.
    Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşam tarzı önemli olan evet. Ya aslında en çok üzüldüğüm nokta ise benim o yaşam tarzını koruyamamam. 80 kilodan 69 lara düşmüşken tekrar 80lerde gezmek...

      Ama kararlıyım ya artık bu kış bişeyler değişecek!!! :)
      Sevgiler Canım :D

      Sil
  3. Canım teşekkürler... Ne kadar rahat görünüyor orası... :)
    Allah keyif versin... :) En kısa sürede yayınlayacağım... :))
    Mutlu ve huzurlu haftalar...

    YanıtlaSil
  4. Ay çok güzel okuma köşen, keyifli okumalar:)

    Dukan Diyetini ben okudum, araştırdım; hatta yulaf kepeği de aldım; ama çok üşendiğim için yapmadım:D
    Sağlığa zararlı olabilecek bir şey yoktu bence. Doktorlar daha iyi bilir tabi de, Karatay diyetinin de mantığı aynı. Proteinler vücutta daha geç yakıldığı için örneğin 100 kalorilik bir şey yersen onu yakmak için vucüt büyük bir kısmını harcıyormuş, sebzelerde böyle olmuyormuş, 100 kalori yediysen vücut anca 10 kalorisini yakıyormuş. Dukan Diyetinde de 3 gün bu prensibi uygula diyor. Sonrasında da sadece haftada bir gün böyle beslen diyor. Ben yumurta falan yemediğim için, eti de çok sevmediğimden ıyy ne yiyeceğim diye yapmadım.
    Bir de Karatay'a bakayım bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılacaklar belli aslında da uygulamaya adam lazım :D

      Sil
  5. şezlonglarına bayıldım, iyi günlerde kullan deniz'cim.
    bu kilo problemi ne sıkıcı birşeydir, bende muzdaribim bu dertten:))
    öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel beraber verelim kiloları... :) Liste belli

      Tatlı yok
      Pizza yok
      Kola yok
      Çikolata yok
      Çay ve kahve şekersiz :D

      Öptüm ben de seniiii

      Sil
  6. Okuma köşene bayıldım, şezlong çok güzelmiş. Görünce heveslendim ben de alsam diye ama bizim balkon zaten o şezlong kadar nerede ise :(

    YanıtlaSil