13 Ekim 2013 Pazar

Göze Hitap Eden Alkolsüz Mojito Tarifi

Merhabalar sevgili takipçiler,

İnstagram takipçilerim bilir ben Eylül ayındaki Bodrum tatilimde Voyage Bodrum'da sıcaktan terlerken milletin elinde gezen mavi renkli içkilere kafayı takmış ve gidip ne olduğunu öğrenerekten alkolsüz versiyonunu içmiş, nasıl yapıldığını izlemiş, sindirmiş ve döndüğüm gibi de gerekli malzemeleri temin edip instagramdan bol bol bu tatlı ve soğuk ve de mavi renkli koktelylin resimlerini paylaşmıştım. Evet aranızda meraktan çatlayanlar oldu ancak tarifi ancak veriyorum :)

Öncelikle kokteyle mavi rengini veren Curaçao bitkisi (portakal çiçeği özü) ve alkollü-alkolsüz çeşitlerini bulmak mümkün.  Ben Bursa'daki Metro marketten aşağıdaki şişeyi  aldım.


Yapılışını anlatıyorum siz içindeki malzemelerin miktarını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.


Bir bardak blue mojito için önce yarım limon küp küp doğranıp üzerine bir çay kaşığı esmer şeker atılır ve havan tokmağı ile ezilir çok fazla bastırırsan acı olur dikkat! (Limon yerinede yeşil misket limon veya lime da kullanılabilir) Sonra 7-8 adet nane yaprağı atılır ve yine çok daha nazik bir şekilde hepsi tekrar çok hafif ezilir. Sonra bardağın neredeyse tamamı kırık buz ile doldurulur ve üzerine bir şişe sade soda konur.(İsterseniz sprite da kullanabilirsiniz ya da Uludağ Gazoz). Yukarıdaki resimdeki Curaçao özünden 2-3 yemek kaşığı da dahil edilir ve Pipetle karıştırılır.


İlk başta yazdığım limon ezme işlemi mojitoyu servis edeceğimiz bardağın içinde yapılıyor ve diğer bir önemli nokta kullanılacak buzunda kırık yani 2-3 cm küp boyutunda olması önemli

Afiyet Olsun! :)




11 yorum:

  1. yuppiii instagramda görmüştüm sabırsızlıkla bekliyordum ben de deneyeceğimmm :) bugün keşke sen de aramızda olabilseydin çınlattık kulaklarını :) en kısa zamanda tekrar görüşmek üzereeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diyorum dün neden kulaklarım bu kadar çınladı :D Bir sonraki buluşmaya ben de katılırım kısmetse, sizin neler yaptığınızı merak ediyorum bloglarınızdan takip edeceğim artık :)
      Öptüm!
      İyi Bayramlar!

      Sil
  2. eşim mojito hastası hemn ona gösteriyorum yazını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarif üzerinde oynayıp sprite yerine soda koyan eşim aslında, kokteyl işinde sanki daha meraklı ve başarılılar :D
      İyi Bayramlar!

      Sil
  3. sonunda merakle beklediğim yazı geldi :)) denemek istiyorum acilen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet merak edenleri daha fazla bekletmemeyim dedim canım bir solukta yazıverdim
      İyi Bayramlar! :)

      Sil
  4. Tadını merak ettim ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  5. Kokteyllere mavi rengi ne verir çok merak ederdim, sayenizde öğrendim ve hemen not aldım...Bizim küçük Datça'mızda bunu bulmak mümkün olmadığı için şimdi hemen birilerine sipariş verip, sonra da kendime bir dolu mavi mavi kokteyller yapacağım :))

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık, ben de çok merak ediyordum bunu :) Ben azıcıkta alkol ekleyeyim yaparken :) Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. Oldukça ilginç bir içeceğe benziyor rengiyse çok tatlı :) Blogumuzdaki çanta hediyeli çekilişe katılmak ister misin http://besamebutik.blogspot.com/2013/11/bu-blogda-cekilis-var.html Bol şanslar

    YanıtlaSil
  8. Bende blue Hawaii severim ananas suyu ile yapılır masmavi.bak aklıma düşürdün

    YanıtlaSil