26 Eylül 2012 Çarşamba

Hep Aynı Hikaye...

Bundan yaklaşık 1 yıl kadar önce yine benzer haberlerle sarsılıyorduk... İşte Kanıtı

Bu yıl yine aynı tarihler yine aynı saldırılar yine şehit haberleri...

Askeri kesimde bi değişiklik yapmak sanıyorum bizim elimizde olan birşey değil ancak siyasi kesimde değişiklik yapmak bizim elimizde... Kirli oyunlar, dönen dolaplar her iki kesimde de mevcut çünkü... 

Artık Uyuma Türkiye!!!



25 Eylül 2012

Tunceli’de sivil plakalı askeri personel taşıyan minibüs ile güvenliğini sağlayan askeri cipin geçişi sırasında, teröristlerce gasp edilen ve bomba yüklenerek yol kenarına bırakılan araç patlatıldı. Her iki aracın da alev alıp yandığı patlamada 6 asker şehit oldu, yolda kocasıyla birlikte yürüyen Fadime Acar adlı bir kadın hayatını kaybetti.

22 Eylül 2012

Terör örgütü PKK Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'ndeki Şehit Mehmet Jandarma Karakolu ile bu karakola yaklaşık 2 kilometre mesafedeki merkeze bağlı Gökçek Jandarma Karakolu'na eş zamanlı saldırı düzenledi. Saldırılarda 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

19 Eylül 2012

Başsavcı Uzun'un adliyeden ayrıldıktan sonra kendi özel otomobiline binip, lojmanın önüne gelerek park ettikten sonra binaya girdiği, merdiven boşluğunda bekleyen kadın PKK'lının saldırıda susturuculu tabanca kullandığı belirtildi. 

18 Eylül 2012

BİNGÖL’de pazar günü görevden dönen Çevik Kuvvet ekibine bombalı saldırıda 8 polisi şehit eden PKK’lı teröristler bu olaydan iki gün sonra bugün de askeri konvoya uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırdı. Elazığ’dan, Muş ve Van’a giden silahsız ve sivil kıyafetli 200 askerin bulunduğu konvoydaki otobüslerden biri roket isabet etmesi sonucu alev aldı, saldırıda 10 asker şehit oldu, 6’sı ağır 70 asker de yaralandı.

16 Eylül 2012

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde çevik Kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayın patladı. 10:15 sıralarında meydana gelen patlamada 8 polis şehit oldu, 9 polis de yaralandı. 

15 Eylül 2012

Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

14 Eylül 2012

RT, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde sıkışan teröristler hedef şaşırtmak için 2 karakola eş zamanlı saldırı yaptığını, çatışmada 24 teröristin öldürüldüğünü ve 1 korucunun şehit olduğunu açıkladı. Ancak Hakkari Vali Yardımcısı Şen, öldürüldüğü öne sürülen 24 PKK'lı ile ilgili net bilgi olmadığını söyledi. Akşam saatlerinde ise valilikten gelen açıklamada 10 teröristin öldürüldüğü, 1 korucunun şehit olduğu ve 6'sı asker 9 kişinin yaralandığı açıklandı.

11 Eylül 2012

İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'ne canlı bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada, bir polis şehit oldu, 4'ü polis 7 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin DHKP-C örgütü üyesi İbrahim Çuhadar olduğu belirlendi.

10 Eylül 2012

IĞDIR'ın Karakoyunlu ilçesinde yol kesen PKK'lılar bir TIR'ı ateşe verdi, 'Dur' ihtarına uymayan otomobillere uzun namlulu silahlarla saldırdı. Olayda 3 kişi yaralandı.

9 Eylül 2012

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 2 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı.

6 Eylül 2012

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Büyükçiftlik Beldesi'nde inşaatı devam eden karakola akşam saatlerinde PKK'lılar tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 köy korucusu şehit oldu.

5 Eylül 2012

Şırnak' ın Beytüşşebap'taki Kato Dağı'nda PKK'lıları etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonda akşam saatlerinde yaşanan çatışmada bir asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı.

2 Eylül 2012

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, canlı bomba ihbarı üzerine yol kontrolü yapan güvenlik güçlerinin durdurmak istediği bir otomobilden ateş açıldı. PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 polis, 1 uzman çavuş ile 1 vatandaş yaralandı. Çatışmada 1 terörist yaralı olarak yakalanırken, bir başka terörist ise yakalanacağını anlayınca üzerindeki bomba düzeneğini infilak ettirdi.

29 Ağustos 2012

Tunceli –Erzincan karayolunu dün akşam saat 19.30 sularında barikat kurarak yol kesen PKK'lılar yoldan geçen biri akaryakıt tankeri olmak üzere 4 TIR'ı ateşe vererek yaktı.

28 Ağustos 2012

Tunceli'de iki ayrı jandarma karakoluna saldırı düzenlendi. Saldırılar önceden alınan sıkı güvelik tedbirleri nedeniyle geri püskürtüldü.

27 Temmuz günü PKK'lıların saldırısına maruz kalan Çiçekli jandarma karakoluna bu akşam saat 17.30 sularında kalabalık bir PKK'lı grup tekrar uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlendi. Tunceli merkeze yaklaşık 15 km uzaklıkta bulunan Çiçekli jandarma karakolunu bir çok noktadan uzun namlulu silahlar ile ateş altına almak isteyen PKK'lılara karakolda bulunan jandarma özel haraket timleri ve diğer askerler anında karşılık verdi. PKK'lıların karakola fırlattığı iki roketatar karakola yetişmeden havada inifalak ederken, karakola biksi marka uzun namlulu silahlar ile karakol yakınındaki tepelerden ateş açan PKK'lılara karakol içinde bulunan askerler uçaksavarlar ile karşılık vererek PKK'lıları geri püskürttü.

25 Ağustos 2012

PKK, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde bulunan Omurlu Küyü'ndeki Omurlu Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı'nın üs bölgelerine saldırı düzenledi. Askerler, saldırıya anında karşılık verdi. PKK, Omurlu Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı'na dün de iki kez saldırmıştı. Saldırılarda bir asker şehit olmuş, beş asker de yaralanmıştı

22 Ağustos 2012

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında bugün öğlen saatlerinde askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen 4 ayrı mayının ard arda patladı. Bölgeye sevk edilen askerler, teröristlerle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

21 Ağustos 2012

PKK'lı teröristler, Gaziantep'te dün akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıyla bayramı kana buladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve yanındaki Karşıyaka Polis Merkezi'ni hedef alan saldırıda kent merkezi, savaş alanına döndü, 9 kişi öldü, 4'ü ağır 66 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Saldırıda kullanılan otomobilin Sakarya'nın Geyve İlçesi'nden çalındığı ortaya çıktı.

19 Ağustos 2012

ŞIRNAK kent merkezinde dün gece PKK'lılar, Şehit Mehmet İşlek Polis Merkezi ve Çevik Kuvvet binasına aynı anda uzun namlulu silahlar ve roketatarla ateş açtı. Saldırıda bir polis memuru hafif yaralandı. Saldırıdan sonra PKK'lıların yakalanması için il merkezinde operasyon başlatıldı.

17 Ağustos 2012

Van-Edremit karayolu üzerinde bulunan Edremit konteyner kentinin güvenliğini sağlayan polislere, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda 1 polis memuru şehit oldu.


5 yorum:

  1. insanlarımız bu duruma okadar alıştıki..
    otobüste giderken birisi yanındaki arkadaşına :'' oğlum 8 şehit varmış '' dedi bende duyunca konuşmaların dikkat kesildim tabikki yanındakinin cevabı '' yine mi ?'' oldu ... sonra düşündüm dedim bune artık insanlar o kadar alışmışki sadece yine mi diyebiliyoruz vatan sağ olsun diyoruz vatan kime sağolsun ? ya yönetim sistemi değişmeli yada yönetim değişmeli benim düşüncem böyle yazık günah ..

    YanıtlaSil
  2. DENIZ YILDIZI SİZİNLE BISEY KONUŞMALIYIM:) MAİL ATICAM AMA ADRESINIZI BULAMADIM:) mavidukkan@gmail.com beklerım size kırgınım bu arada:( anlatıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki, merak ettim şimdi...
      denizinyildiz@gmail.com

      Sil
  3. Ne yaparsak yapalım gidenler geri gelmeyecek, o anaların derdine çare olmayacak..
    Bunu düşündükçe kahroluyorum:(

    YanıtlaSil
  4. Çok çok üzücü haberler üstüste geliyor Deniz'ciğim. Çok haklısın, artık birşeyler değişmeli.
    Korkuyorum ki artık bu kayıplar bir süre sonra normal karşılanacak.
    Ülkem ne zaman bu hale geldi diyeceğim ama, aslında bütün bu soruların cevapları belli.
    Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil