15 Ekim 2012 Pazartesi

Ev Yapımı Kakaolu Puding

Özellikle ramazan ayındaydı sanıyorum sütlü tatlılarla başım belada idi ve sürekli muzlu, kakaolu ya da çikolatalı kek alıp onları kadehlerde servis yapıp afiyetle yiyordum ki Sevgili Asortik dedi ki "Kıyamam ben sana sürekli hazır alıp o katkı maddelerini yiyip durma ben sana ev yapımı puding tarifi vereyim" dedi. Tam olarak bu kelimeleri kullanmadı belki ama ben böyle anladım :D Sonrasında tarifi ondan kopartmak biraz zor oldu ama sonradan maille aldım. Meğer Dilek'in tarifi imiş :) Artık bir yemek yapmadan önce gidip Dilek'in bloguna bakıyorum bi "O tarif var mı acep? Varsa nasıl yapmış" diye...

İlk önce çok oluyor diye yarım ölçü yaptım ve inanılmaz bir hızla tükettik eşimle... Geçtiğimiz haftasonu ise tam tarifi uyguladım. İlk yaptığımda evde nutella vardı ve ondan koymuştum bu sefer ise bir paket bitter çikolata kullandım. Bana sorarsanız nutella ile daha iyiydi.

Başka bir fark ise ilk seferinde bildiğimiz toz şeker kullandım ancak haftasonu esmer şekerle denedim. Tadı yine güzeldi aslında ve bu sefer 8-9 tane çıkmasına rağmen şu anda buzdolabında sadece 2 tane kaldı :D Sözün özü bu tarifi yapın ve herkesin nasıl beğenerek yediğine şahit olun kızlar!!! :)


Tarifin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Yukarıda belirttiklerim dışında değişiklik yapmadım.

6 yorum:

  1. cnm ne olacak bu tatli krizlermz...

    YanıtlaSil
  2. ımhhhh Ellerine sağlık pek lezzetli görünüyor bir kasede bizim dolapta var :)

    YanıtlaSil
  3. Benim gibi bir tatlı/çikolata delisine yapılacak şey mi bu? Artık her gün yapar yapar,kiloları depolarıım :p :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu o kadar kilo aldırmaz ama ya 1 litre süt var zaten :) Hafif bu hafif :D

      Sil