28 Aralık 2012 Cuma

Bilgisayarımı Nasıl Bozdum? :)

2012'nin bu son cuma gününde bu hafta başıma gelenlerden bahsetmek istiyorum. Belki merak ediyorsunuz ya da bana ne diyor da olabilirsiniz. O zaman bak canım sağ üst köşede kırmızı bir çarpı var ona bas ve yok ol! 

Öhö öhö hmmm... 

Uzun zamandır kafamda evirip çevirdiğim yazılım ve veri tabanı kursuna nihayet kayıt olmayı becerdim ve pazartesi günü de heyecanla gittim... Baktım kurstaki bilgisayarlara Windows 8 yüklemişler ve Microsoft Visual Studio 2012 için windows 7 veya 8 şart... Bizim evdeki emektar laptop da alındığından beri vista yüklü ve de 4 yıldır ne format yedi ne bişey... Artık karınca hızında çalışıyordu son zamanlarda... Geçmiş zaman kullanıyorum çünkü ben kurstaki olayı öğrenince dedim gideyim windows 8 yükleteyim ben de o zaman. İyi tamam da öncesinde bilgisayardaki verileri bi yere aktarmak lazım dimi? Vista'dan Windows 8'e geçişte belgeleri koruma sözü vermiyor çünkü Microsoft... Ben de gittim 500 Gb harici hard disk aldım. Akşam oturdum kopyalamaya başladım. 




Blogla ilgili klasör tamam...
Resimlerim klasörü tamam...
Müziklerim klasörü tamam...
Belgelerim içindeki klasörü kopyalarken laptop hard diskinden garip  sesler gelmeye başladı... Ve sonrası karanlık ekran!!!

Tekrar açmaya çalıştım ama "Hard Disk Yok" hatası alıyorum. Hard diski yaktım mı? Bence %100!!!
Ertesi gün eşim aldı laptopu bankaya yakın bir tamirciye götürdü ama gözü tutmamış. Sonrasında stadyumun orada bir yer var dedi ve kalktım gittim aldım laptopu ondan oraya götürdüm. Bakıldı edildi ve fan temizliği, windows 7 yüklemesiyle birlikte hard disk değişimi 170 TL'ye patlar dedi. 15.30'da verdiğim laptopu 18.30'da geri aldım!!!

Eve geldim bi heves açtım herşey gayet yolunda! Yuppiiii!!!! Ve harika olan başka bir nokta da bilgisayar acayip hızlandı... Evet yukarıda yazdıklarım dışındaki herşey yok oldu farkındayım ama henüz eksikliğini hissetmedim, belki zamanla saçımı başımı yolarım :D

Şimdi cillop gibi laptopumla tekrar huzurlarınızdayımmm :)))

Başıma gelenleri duyunca yorumlarıyla yanımda olan herkese teşekkür ederim!!!

6 yorum:

  1. bu son olur inş hayatım.Geçen senede ben çok üzülmüştüm 5000 tane fotoğrafım gitti amatör çekim yapıyorumda ben :) bütün geziler gitti. harddiskede güven olmuyor pc yede

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun. Blogla ilgili dosyalar, resimler tamamsa gerisi hallolur nasılsa. Artık hızlı bir bilgisayarın var :)

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun cnm. ah şu pclerden çektiğimiz nedir?

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun canım, ucuz atlatmışsın dicem. Benimkine de 250TL sıkışmıştı:(

    YanıtlaSil
  5. Ben giden resimlere cok üzülüyorum. Onun icin bir an evvel hep cok önem verdigim resimleri yapilsin diye fotografciya veriyorum. Bu arada gecmis olsun güzelim. Ayrica yazida ki resime bayildim. Burasi neresi ki acaba?

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim kuzular!

    Ahu ne yazık ki bilmiyorum çünkü internetten aldım...

    YanıtlaSil