10 Aralık 2012 Pazartesi

Bu Haftasonu Neredeydim?

Bu hafta sonu ben Bursa'dan uzaklara kaçmıştım. Bir önceki yazımda hatta ara ara hep bunun sinyallerini verdim ve biraz meraklandırdım sizi farkındayım ama emin olun bu yazı tamamen sizi aydınlatmaya yönelik...  :)

Biraz hikayeyi başa sarıyorum... İstanbul'da olduğum zamanlarda tamamen tesadüf eseri eşimle birlikte Nihat Sırdar'ın Alem FM'deki radyo programını keşfettik. Sabahları işe giderken hep dinlerdik ve akşamları da fırsat buldukça ben evde eşim de eve dönüş yolunda takip eder, kahkahalar atarken bulurduk kendimizi. Bursa'ya geldikten sonra ben sabahları su koyversem de akşamları evde yemek hazırlarken dinlemeye devam ediyorum. Nihatla Sivrisinek müdavimleri bilir, bazı akşam programların Nihat Sırdar hediyeler verir... Bu bazen televizyon olabilir, bazen cep telefonu olabilir, bazen taşınabilir hard disk... Sponsor firmalarının durumuna göre değişiklik gösteriyor hediyeler... Genelde o gün bahsettiği ürün ile ilgili bir soru sorar ve sorunun doğru cevabını ilk mail atan kişi kazanır. Ben de programı dinlerken hep bir heves mail atıp ödülü kapmaya çalışıyordum ancak sonradan öğrendim ki internetten dinlediğimiz yayın ile karasal yayın arasında yaklaşık 8-10 saniye bir fark varmış... Benim hiç ödül kazanamamış olmam çok normal tabi. 

Eylül ayı içinde ben yine akşam yemeği için hazırlıklara girişecekken "Bu sefer evdeki radyondan dinleyeyim bakalım çekecek mi?" gibi çok parlak(!) bir fikirle radyoyu mutfağa götürdüm. Normalde mutfakta 3 ayrı noktada priz var ve benim radyo hangi prize takarsam takayım bir türlü kusursuz ses vermiyor, hep cızırtı hep cızırtı. Çeşitli şekil denemeleri ve anten pozisyonları denedikten sonra en düzgün haliyle bırakmaya karar verdim. Program başladı ve daha programın başında o gün bir hediye vereceklerini belirtti Nihat Sırdar. Tabi benim kafamda yanan ampülün büyüklüğünü siz düşünün. Karasal yayını açmışım, laptopu da kaptım geldim mutfağa, optimum koşulları sağladım. Programın başlarından itibaren ben kafama göre notlar almaya başladım ve programın sonlarına doğru sorunun sorulacağı o heyecanlı ana doğru gelindi. Aslında hiç de kolay bir soru değildi ve programın ancak başından beri dinleyenlerin bilebileceği bir soru geldi ve ben cevabı yapıştırıp mail i gönderdim. Programı kapatmadan önce kazanan isimler açıklandı veeeee "Bursa'dan Deniz Gül"... Tabi bunu duyunca mutfağın ortasında zıp zıp zıplayan birini düşünün! Eşim geldiğinde büyük bir heyecanla yüzüne baktım ama o gelene kadar program bitmişti o yüzden dinleyememiş belliydi, tık yok :) Evet hala ne kazandığımı yazmadım dimi? Güral Sapanca Wellness'da çift kişilik hafta sonu konaklama kazandık ancak ufak bir ayrıntıyla, o da Balayı Suitinde! :P

Sonrasında büyük haber verildi ve birlikte zıpladık evin içinde :) Planlar yaptık ne zaman gitsek diye ve 7-9 Aralık 2012 tarihinde biz Güral Sapanca'daydık... Nihatla Sivrisinek'in kulakları bu hafta sonu çok çınladıysa sebebi biziz itiraf ediyorum...

Bol yağmurlu geçen bir yolculuktan sonra otele ulaştık. Yılbaşı yaklaştığı için otel süslenmişti ve çok güzel gözüküyordu.


Biz esas şoku odamıza gittiğimizde yaşadık... Bu zamana kadar hep otellerin standart odalarına (çok fazla lüks otel de tecrübemiz yok zati) mahkum olan bir çift olarak Balayı  Suitini görünce gözlerimiz yerinden fırladı... 

İşte oda dan bir kaç kare;


Hemen girişte solda bulunan ayna. Odada çeşitli yerlerde biblolar ve tablolar bulunuyordu ve bence hepsi de çok hoştu. Ayna sayısı da fazlaydı bu da hoşuma gitti.



Girişten devam ettiğinizde sizi karşılayan bir ayna ve dolaplar... Beyaz ağırlıklı olması benim gibi beyazı her türlü seven biri için muhteşemdi...



Normalde yatak odasına ya da oturma odasına televizyon alacak olsam hayatta bu kadar büyük olanını tercih etmezdim. Ne gerek var diye düşünürdüm ama çok güzel oluyormuş :)


Şimdi bir balayı çiftiyiz ya, oda da ayrı bir özel ve özenilmiş idi... 


Yatağın üzerinde güller...



Banyoya bittim...




Şarap, kadehler, kuruyemiş, çerez ve çikolata...


Odaya yerleştikten sonra Spa oteli olduğu için kendimizi -1 de olan Aliva Spa Merkezine attık... Buz gibi havada sıcacık havuza girmek çok hoştu gerçekten. Bu zamana kadar hiç denemediğim buhar banyosunu deneme fırsatı buldum ve dayanamam sanıyorken yine de kendi rekorumu kırdım :) Sonrasında ise mutlaka şok duşu deneyin. Tamam biraz soğuk geliyor ama birden kendinize geliyor ve buhar banyosundan ya da saunada gevşeyen bedeninizi tekrar hayata döndürüyorsunuz. Spa havuzundaki masaj yapan bölümler de ayrı bir hoştu. Spa merkezinde ısınma turu attıktan sonra akşam yemeğine hazırlanmak için odaya döndük ve bu esnada kapı tıklatıldı ve bu minik jestlerle karşılaştık.


Uyku gözlüğü, Kitap ayracı ve minik kutularda çikolata...

Akşam yemeği için de restaurant'a inip girişte oda numaramızı söyledik ve balayı çifti olduğumuz için adımıza bir masanın rezerve edildiğini ve bu masanın da çiçeklerle süslendiğini gördük. Hoş bir jest daha :)

Ve böylece keyif tatilimiz başlamış oldu... Ertesi gün kahvaltıdan sonra yürüyüşe çıktık ve eskiden askeri bölge olan arazinin daha sonradan otel olduğunu öğrendik. Bu nedenle çok yüksek ağaçlarla kaplıydı.




Ağaçların dallarında sincaplar ve kuşlar için yerler yapılmıştı. Ne şirin dimi? Sincaplar için koyulan sepeti de çekmiştim ama çok karanlık çıktığından koymadım.


Bir gün önceden yağan yağmur nedeniyle yürüyüş parkurlarında turlamak nasip olmadı çünkü çamur deryası gibiydi... Ancak ormanın içinden yürümek çok keyifli olurmuş...


Keçiler ve ben (Ben de bir keçiyim bu arada :D ) 
Size pek o yüzümü göstermiyorum he he he...


Poz vermeyen kuçular...


Öğle yemeğimizi otelin bahçesinde bulunan ve eski bir taş binanın otantik bir şekilde dekore edilmesiyle çok hoş bir ortam yaratılmış olan Farina'da yedik. Pideleri harikaydı. Eğer otelde konaklarsanız bir öğle yemeğinizi bu mekana ayırın derim.




Kediciğin böyle durduğuna bakmayın aslında kocaman bir kalçası var kedinin, yürürken çok komik görünüyordu, pek bir sevimliydi kendisi accık sevdim :)



Otelin içinden de bi kaç kare paylaşıyorum. 
Yeni yıl süslemeleri yapıldığı için çok güzel gözüküyordu...







Odamızın camından dışarısının görünüşü...



Pek tabi cuma öğlen başlayan bu güzel tatil pazar günü öğleden önce son buldu :) 

Bu arada otelde konaklama yapan herkese de bu güzel fincanlar hediye ediliyor...



Mutlu olduk mu? Evet...
Keyif aldık mı? Kesinlikle...
Tekrar gitmek ister miyiz? Neden olmasın...
(tamam tekrar balayı suitine gitmemiz biraz zor :D )

Böyle bir hediye vererek bu güzel otelde konaklamamıza fırsat veren Nihat Sırdar'a ve Sivrisinek'e çok çok çok ve de çok teşekkür ediyoruz... :)

Ayrıca otelde kaldığımız süre boyunca gördüğümüz ilgi, alaka ve güleryüz için de Güral Sapanca çalışanlarına ve otel yöneticilerine teşekkür ediyoruz...

30 yorum:

  1. Cok kıskandımmmm:)Super gectigi belli daha nicelerine ins.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah sana da çıkar canım böyle bir yere normal zamanda gitmemiz hakikaten zordu...

      Sil
  2. Cok kıskandımmmm:)Super gectigi belli daha nicelerine ins.:)

    YanıtlaSil
  3. kutlarım cnm.harika bi yermiş cnm ya bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha güzelleri sana çıkar inşallah canım :)

      Sil
  4. offf off off nasıl güzel bir haftasonu olmus bu böyle :) ve sonunda sendeki gizemi de öğrendik rahatladık :P çok beğendim canım ya inş tekrar gidersiniz ayrıca tabiki darısı başımıza diyoruz şanslı insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz heyecan yaptım size :)
      Daha güzelleri sizlere çıkar inşallah!
      Çok isterim başkaları da bu fırsatı yakalasın...

      Sil
  5. Ne güzel bir hediye kazanmışsınız resimler görünmüyor ama anlatmanızdan çok hoş bir tatil geçirmişsiniz şu sıralar çok ihitiyacım olan bit tatil çok özendim valla:)
    sevgiler derya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül'de kazanmış olmamıza rağmen bu zamana kadar zor bekledik biz de.
      Umarım daha güzelleri sizlere çıkar...

      Sevgiler...

      Sil
  6. Süpper bir tatil olmuş..nasıl büyük bir şans tebrikler canım, nihatı bizde çok dinleriz darısı başımıza inş:) sevgilerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah :)) Çok isterim sizlere de çıksın...

      Sil
  7. Aa ne kadar güzel Denizcim,çok sevindim sizin adınıza,harika bir deneyim olmuştur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, milletin niye bu kadar SPA SPA diye tutturduğunu yerinde görmüş oldum :D

      Sil
  8. Hayııııııııııırrrr!!!!
    Ya nasıl kıskandım bilemezsin:) Adapazarı'nda Sapanca'nın karşı kıyısının biraz üst tarafında oturuyoruz ve buraya gitmeyi çok istiyorum yıllardır ama çok pahalı:) Ne güzel bir hediye kazanmışsın.
    Bizim düğün Bursa'da olmuştu, Gönlüferah'ta kalmıştık tatile gitmeden önce, oranın da odaları çok güzel; ama servisi iğrençti. Düşün gerçekten de balayı çiftiydik, yok bir odaya yerleştirdileri bir oraya, sinir krizi geçirmiştim; o yüzden ne kadar ilgili olduklarını, jestleri yazınca vay be dedim:)
    Biz de artık bahsettiğin restorana yemek için falan gideriz anca:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim de balayı için gittiğimiz otel felaketti :) Son dakikaya bırakırsak olacağı buydu zaten... Bizim için büyük şanstı gerçekten Güral Sapanca, umarım sen de fırsat bulursun canım, biz hala etkisinden kurtulamadık... Eşim bornozunu giyip asansöre binmeyi falan düşünüyor bizim evde :D

      Sil
  9. Canım ne kadar şanslısın. Harika. Çok sevindim senin adına. Orada bir haftasonu geçirmiştik. Harika biryer.
    Şansın hep böyle bol olsun arkadaşım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman sen zaten biliyorsundur nasıl bir yer, ah ah :D

      Sil
  10. çoook güzell!!
    allah içinize sindirsin.
    biz de haftasonu termal bir otelde benzer zevkler yaşadık ama bizimkinin böyle yatağı yoktu:)bu gerçekten de insana kendini çok özel hissettiren bir tatil olmuş.biz de nihatı dinleriz ama yarışmalara nasılsa kazanamam dye katılmazdım hiç,artık deniycem!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de şansını dene, hikaye değil yani bildiğin çıkıyor :)

      Sil
  11. yaa of deniz yaa süpermiş bayıldım... içinize sindiği çok belli.Bende dinlerim nihatla sivrisineği ama hediye etklinliğine katılmamıştım hiç.bayıldım otele ne kadar güzel bir yer çok şanslıymışsın 2013 de sana şans neşe mutluluk getirsin
    öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence artık Nihatla Sivrisinek'i daha dikkatli dinlemeniz lazım :)
      2013 sana da şans getirsin, hediye getirsin, çekilişleri kazanmayı nasip etsin :D

      Sil
  12. ne keyifli ne güzel olmuş.İmrenilesi doğrusu.Mutlu olduğuna sevindim.Gerçekten güzel değişik ve özel itinalı bir hafta sonu olmuş:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, durup dururken böyle birşeyin çıkması çok iyi geldi bize... Bu sene de bir şekilde otel yüzü görmüş olduk :D

      Sil
    2. Darısı başımıza diyerek o kısmetin bir kere daha gülmesini ümit ediyoruz biz;gerçekten pek güzelmiş:-))

      Sil
  13. Deniz sayfaniza heyyfi nin Yilbasi agacina biraktiginiz msg. nedeni ile geldim..hos bir msg.idi..demek bu sene esiniz izin vermiyor yapistirmaniza ha:)) siz susleyin yine bosverin esinizi diyecem ayip olacak..ama gercekten beni gulumseten bir msj.di hosuma gitti..Paylastiginiz otel cok guzel ve lux mus..beyendim..sizinde guzel vakit gecirmenize cok sevindim..birde ne guzel jest yapmislar fincan takimi hediye etmisler..bende gitmek istiyorum o otele:)) sevgi ler diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel, yabancı değilsiniz o zaman siz de :)

      Ben de çoğu zaman bırakılan yorumlardan yola çıkarak keşfediyorum blogları. Otele gelince bence imkanınız varsa gitmenizi tavsiye ederim. Ortamı, sağladığı olanakları ve çalışanların güleryüzü insanı rahat ettirmeye yetiyor da artıyor bile...

      Sevgiler...

      Sil
  14. Deniz'cim, harika imiş gerçekten de :) Bayıldım ya, ne güzel olmuş :) Şansın daim olsun canım.

    YanıtlaSil
  15. Harkulade bir hafta sonu olmuş.ALLAH nazarlardan saklasın ama pek ballısın MAŞALLAH.Çok güzel bir otel,odanızda şahaneymiş ayhhh darısı başıma bende çok isterim çok imrendim,ama istemek için biraz faal olmak gerekir benim gibi oturduğu yerden hiçbirşeye katılmayan biri için zor

    YanıtlaSil