17 Aralık 2012 Pazartesi

Sürücülük Deneyimi Vol.1

Kapalı, yağmurlu ve kasvetli bir Bursa'dan herkeslere Günaydın diyoruuum!

Dün bambaşka bir yerde olacakken son anda iptal olan programdan sonra bambaşka bir yerde buldum kendimi, direksiyon dersinde :) Geçen hafta Sapanca'da olduğum için iki gün birden gidememiştim ve 2 haftadır direksiyon başına oturmamıştım ama unutmamışım ya la araba sürmeyi! :) 

Sevgili direksiyon yoldaşım Supercellma ortalarda yoktu o yüzden onun ders saatini de gasp ettim ve 1,5 saat kadar çalıştık. U dönüş yaptım ve de dönel kavşağa girdim... Şimdi okuyunca çok komik geliyor size ama trafik ışıklarına gelip o arabalarında arasından dönmek hem heyecanlıydı hem de artık onların arasından da gidebildiğim için güven vardı bana. Ama dünkü derste direksiyon hocasının bir kaç tahtasının eksik olduğunu anlamış bulunuyorum. Nasıl mı? Hemen anlatayım...

Efendim bilirsiniz artık her yaştan erkekler de şu tip atkılar kullanır oldu. Dün fazlasıyla soğuktu hava bizim hocanın boynunda da bu atkılardan vardı.


Ben her zamanki gibi direksiyona geçtim ve normal güzergahımızda gitmeye başladık. Bu sırada hoca da boynundaki atkıyı çıkardı ve onunla değişik modeller üzerinde çalışmaya başladı. Önce bandana gibi kafasına doladı ama bu modeli pek beğenmedi :) Sonra da baş örtüsü gibi yaptı ve yanından geçtiğimiz diğer sürücü adaylarına camdan el sallamaya başladı! Tabi sürücü adaylarının dikkatini çekmek değildi amacı, sürücü adaylarının direksiyon hocaları birbirini tanıdığı için onlara şebeklik yapıyordu... Tabi bu arada yolda yanlarından geçtiğimiz yayalarında şaşkın bakışlarına maruz kalıyorduk. Bu bu şekilde bi yarım saat kadar devam etti. Bu arada "Oooo kulaklarım nasıl da ısındı siz bayanlar şanslısınız ya!" gibi değişik yorumlarda bulunuyordu ve ben bir yandan araba kullanırken bir yandan da hocanın bu haline gülmekle meşgul idim.

Sonrasında çay molası verdiğimizde diğer direksiyon hocası ile konuştuk ve kadın bizim sürücü kursunun yaşlı ve bayan hoca aldığını falan düşünmüş, uzaktan baktığınızda yaşlı bir teyze gibi gözüküyordu aynen... :) Tamam hoca gayet iyi yardımcı oluyor, gerektiğinde insiyatifi size bırakıyor falan ama biraz da devreler yanmış sanıyorum sabahtan akşama kadar sürücü adaylarıyla uğraşmaktan.

Son turu atmadan önce eşim de arabayla gelip arkamıza durmuştu hatta onu da arabaya davet etmek istedi hoca ki son turu onunla beraber atalım ama ben o işi haftaya erteledim. Bu hafta iyice bi çalıştım pratik yaptım. Bizim koca haftaya görsün beni direksiyon başında :D

Pazar günüm yukarıdaki gibi biraz garip biraz komik geçti. Direksiyon dersinden sonra kendimizi önce Anatolium'a sonra da As Merkez'e attık. As Merkezdeki Mudo outlet te bir sürü güzel şey bulurum ucuz ucuz alırım diyordum ama Supercellma gittikten sonra pek de bişey kalmamış hatun hepsini toplamış sanki :D Şaka bir yana ne eşim ne de ben almaya değer bişey bulamadık. Bi ara bambu kesme tahtası alalım dedik ama kasa kuyruğunu görünce ondan da vazgeçtik.

Bir haftasonu da böyle geçti. Sizlerinki de güzel geçmiştir umarım...

Hepinize güzel bir hafta diliyoruuum!

Resimler alıntıdır...

7 yorum:

  1. Keyifli bir pazar oldugunu dusunuyorum direksiyon dersini anlatirken ebliyet kursumun oldugu gunlere goturdun beni arabalarin arasinda trafik lambalarinin orda durdugun ani u donusundeki o heyecani ayh cok keyifli co pilotun biraz enteresanmis ama :)

    YanıtlaSil
  2. ben her şeyi silip süpürdüm yaşasın kötülük hehehhe :D :P

    YanıtlaSil
  3. Sende tam zamanında kursa gittin canım :) havalara baksana benim direksiyon hocamda öleydi traktörlere felan el sallardı :) adam beni öldürürdü gülmekden :)

    YanıtlaSil
  4. direksiyon hocası da çok komikmiş. trafikte bol şans cnm. Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
  5. Harikasın Deniz'ciğim, yine bir çırpıda koca bir günü ne güzel de özetlemişsin.
    Hocaya gelince, sanırım artık canının sıkıldığı bir zamana rastlamış senin pratik dersi:)))

    YanıtlaSil
  6. Ben de benim hoca garip sanırdım, emniyet kemeri takmayan erkek tipli bir hatun olduğu için, ama seninkinin yanında benimki gayet normal bir insanmış:)
    Bizim kursta direksiyon dersi 6 saat olunca, pek de bir şey yapamadım ya, dönüşlerde ciddi sıkıntım var, beceremiyorum:)
    Derslerde hoca sana çaktırmadan frene, debriyaja basıyor, oh yaptım diyorsun da kendi arabanı alınca iş değişiyor:D
    Şimdi de kış diye pratikler yattı, artık yaza hep beraber arabalarımızla çuf çuflarız inşallah:)

    YanıtlaSil
  7. Benim direksiyon hocam da çok mükemmelliyetçiydi, yandaki öğrenciler kaldırıma falan çıkarken elimden geldiğince iyi kullanmaya çalışsam da hiç beni beğenmedi. Sonra bir gün patladım, o zaman da iyi gidiyorsun da daha iyi ol diye öyle yapıyorum dedi. Oysa ki o öyle yaptıkça benim kendime güvenim uçup gidiyordu, iyi olacağıma daha beter oluyordum :(
    Direksiyon sınavını da rahatlıkla atlatta bir an önce ehliyetine kavuş Deniz'cim :)

    YanıtlaSil