2 Ocak 2013 Çarşamba

Etkinlik Son Durum???

Geçtiğimiz hafta aklımda bir etkinlik yapma fikri vardı ve ilk olarak sizlerle burada paylaşmıştım bu fikrimi. sonrasında gelen yorumlarla birlikte bir yazı daha yazdım konuyla ilgili. O da burada.

Değişik öneriler geldi, bir çok arkadaş heveslendi doğum tarihini bıraktı ancak şimdi bana kızmayın ama şöyle bir durum var;

1. Doğum tarihi ilk aylara denk gelen blogger arkadaşlar son aylara kadar devamlılığı sağlayabilecekler mi?
2. Her ay adres dağıtma durumu ortaya çıkacak ve her arkadaş adresinin bu kadar kişiye ifşa edilmesine müsaade edecek mi?
3. Kart yollayalım ama isteyen hediye de gönderebilir dedik ancak kendisine hediye gönderdiği halde karşılığında kart aldığında bozulmayacak olan var mı?

Bu yukarıda yazdığım durumlar biliyorum ki çok sudan sebepler ve bir çoğumuz bu sebeplere güler de geçeriz farkındayım ama etkinliği düzenleyen ve takipçisi olan kişi olarak yaşanacak en ufak bir olumsuzlukta ben sizlerden daha çok üzülürüm arkadaşlar. Sonuçta en basit etkinliklerde ve çekilişlerde bile sorun yaşanırken bu kadar uzun soluklu bir etkinliğin altından kalkabileceğimi düşünmüyorum. Evet fikrim güzel hala bunu savunuyorum ama belki biraz daha zamanı vardır... Daha uygun bir zamanda yapılabilir... 

Ben fikrini sevdim, kendime ve blogger arkadaşlarıma güveniyorum ben bu etkinliğin altından kalkarım diyen biri çıkarsa hiç gocunmam, seve seve etkinlik fikrimi alıp kullanabilir...

Sizi boş yere heyecanlandırdım diye biraz üzüldüm de açıkçası ancak sonrasında daha büyük üzüntüler yaşama ihtimalimizin daha yüksek olacağını düşündüğüm için böyle yapıyorum...

Bu zamana kadar doğum tarihlerini yazmış olan arkadaşlar, bana adreslerinizi mail ile gönderebilir misiniz? Hiç bir şey için söz vermiyorum ama belki de doğum gününüzde bir sürpriz olabilir, kader kısmet :) Doğum tarihlerini bırakan arkadaşlardan adresi elimde olmayanları aşağıya yazdım.
mail adresim denizinyildiz@gmail.com

Kobican'nın Dünyası
Sihirli Oklava
biricitconsungunlugu
ilke izmirli
Selma's World
Tosbağanın Dünyası
hayal
koyu Kırmızı
Nesrin (Ness'in Kelebekleri)
acemi blogger
Nebby Craft
Selda Akçay
Pınarın Dünyası
Ebru İ.S.
Rapunzeliçe

24 yorum:

  1. esasında ilk heyecan geçince bende aynı şeyi düşünmedim değil,hatta yazmayı planlıyordum sana benden önce davranmıssın..mesela ben bebek bekliyorum nisanda inşallah kucağıma alacağım,yani o doğduktan sonra düzenli gönderemem belki dedim,en fazla eşimin göndermesini sağlardım ama sorun olurmuydu bilemedim,çekincede kaldım nihayetinde..herkes fikrini söylesin en iyisi..yinede teşekkürler,belki daha sonra dahada güzel bir etkinlik olabilir :)

    YanıtlaSil
  2. bence bu iş şöyle olabilir, hani eskiden lisede yılbaşı çekilişi yapardık, herkes bir sınıf arkadaşının adını çeker, ona hediye alırdı, kimse de söylemezdi kime ne alacağını, sürpriz olurdu.
    şimdi de sadece kimin kime çıktığını senin bildiğin bir sistemle böyle bir şey yaparsak, hem sürpriz olur hem de kart yerine alt ve üst sınırı belirlenebilecek hediyeler göndeririz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana çok mantıklı ve heycanlı geldi =))

      Sil
    2. Yazıda da belirttiğim gibi ben bu sorumluluğu almak istemediğime karar verdim. İsterseniz siz böyle bir etkinliğin öncüsü olabilirsiniz. Burada da şöyle bir sorun çıkabilir; sizin doğum gününüzde size hediye göndermesi gereken kişi eğer göndermezse bunu nasıl sorgulayacaksınız ya da nasıl telafi edeceksiniz? çünkü bu tip etkinliklerde ben daha hiç herkesin bir kerede eşleşip de birbirine hediyeleri problemsiz gönderdiğini görmedim...

      Sil
    3. aynen bendee görmedim :)

      Sil
  3. canım gerçekten çok zor bir şey yapmaya çalışmıştın ve bence vazgeçmekle iyi yapmışsın dediğin gibi biraz daha bekleyebilir belki ufak değişikliklerle yapabilirsin gene etkinliğini. fikrin çok güzel gerçekten de.
    düşünki 30 kişinin bir arada olduğu bir iş ortamında bile her kes yüzyüze olduğu halde en ufak bir organizasyon kabusa dönüşüyor:)) blog ortamında bu çok daha zor.
    işin kötüsü en ufak bir aksilikte sen üzüleceksin.
    o yüzden hevesini kaybetme. bu olayı biraz demlenmeye bırak:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilerde bi çekiliş patlatır alırım gönlünüzü :)

      Sil
  4. Ben de katılmak istiyorum umarım geç kalmamışımdır 5 Temmuz =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kalmak mı? üzgünüm etkinlik hiç başlamayacak zaten...

      Sil
  5. cok guzel bı etkınlık ama dedığın gıbı yazdıklarınada katılmadım deıl:)

    YanıtlaSil
  6. güzel bir fikirdi ama evet sıkıcı şeylerin yaşanması da olasıydı.bana bir merhaba de yeter,birşey göndermene gerek yok canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adres istiyorum ya bak yoksa cebren ve hile ile bulur ve alırım :)

      Sil
    2. Yazayım ama yorum denetlemen var mıydı?

      Sil
  7. Çok uzun zamana yayılan bir şey olduğu için takibi zor gerçekten..Kimi dönemlerde insanlar bloglarına bile yazmaya üşeniyorlar..Ama madem bir organizasyon adı geçti.Belki ses getirecek,başka insanları da mutlu edebilecek fikirler bulabiliriz...sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Haklısın bebeğim sende aynı şeyleri bende düşünmedim değil ama senin bu konuda hassasiyetini bildiğimden gözüm kapalı girmiştim.Sende kimseyi kötü duruma düşürmemek adına kendini çektin iyi yaptın :) Tarihleri öğrenmiş olduk :)

    YanıtlaSil
  9. Canım biz bunu çalıştığımız iş yerinde yapmaya çalışmıştık, para topluyorduk falan. Sırası geçen parayı vermemek için bahane buluyordu. Belki öyle de olmayacak ama talihsiz bir kaç hadise kesin olurdu. Ama şöyle de olur bütün bloggerların doğum tarihini bilsek bir yerlerde yazsa mesela yine de hediye ya da kart göndermek isteyen gönderse. Mail bile olur. Yani birinin doğumgünü olduğunu onun postundan değil de bir kaç gün önce bilsek şartlarımıza göre birşeyler yapardık, zorunluluk olmadan.

    YanıtlaSil
  10. sen çok hassas bir insansın az çok anladığım kadarıyla denizcim o yüzden bende incinmeni istemem.Adresimi istemişsin :) aynı şehirdeyiz yoksam kendini bana süprüzmü yapcaksın :) gülcemalinle mail atarım tatlım sana öptüm kocaman

    YanıtlaSil
  11. birde tablonun son halini bende alabilirmiyim canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son halini güncellememiştim aslında ama dilersen güncelleyip sana mail atayım...

      Sil
    2. eğere seni uğraştırmıcaksa canım lütfen atarsan sevinirim

      Sil
  12. Ben yeni görüyorum bunu. Çok çok güzel bir fikir ama katılımcı olarak :)) Etkinlik sahibi olmak mı ben almayayım ben dersimi aldım:)

    Eğer devam edersen ben varım. Hediye işini hiç karıştırmadan bir takvim üzerinde kartpostal etkinliği olarak devam edebilir bence çok da keyifli olur. Adresini vermek istemeyen olacağını sanmam zaten nerdeyse blog dünyasının yarısında adresimiz var artık :))

    YanıtlaSil
  13. Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim...
    Belki başka bir zamanda başka bir şekilde gerçekleştiririz... kısmet...

    YanıtlaSil
  14. :( sen beni listede gösterme küsüm ben sana

    YanıtlaSil
  15. Demetçim, doğum günü etkinliği ile ilgili bütün yazılarımdaki yorumlara teker teker baktım
    http://denizinyildiz.blogspot.com/2012/12/ne-zaman-dogdunuz.html
    http://denizinyildiz.blogspot.com/2012/12/dogum-gunu-etkinligi.html
    http://denizinyildiz.blogspot.com/2013/01/etkinlik-son-durum.html

    Bunlardan hiç birinde 12 Ocak'ta yaptığım yorumlardan başka katıldığına ve doğum gününü yazdığına dair bir yorum bulamadım.

    Bu yüzden listede adının olmaması çok normal değil mi? Biraz alıngan mıyız acaba bu aralar?

    YanıtlaSil