27 Ocak 2013 Pazar

İlginç Bir Uygulama

Perşembe günü aniden gelişen olaylar neticesinde perşembe gece yarısı kendimi İstanbul'da buldum. Cuma günü sabahtan yaptığım görüşme olumlu ilerliyor olmalı bir bir adım daha kaydettik :) Artık mutlu sonra biraz daha yaklaştığımı hissediyorum... Bu 2013 güzel güzel haberler getiriyor bana, umarım hep bu şekilde devam eder...

Yarın kursta sınavım olduğu için biraz kısa kesmek zorunda kalıyorum ama az önce farkettiğim bişeyi de sizinle paylaşmak istedim.

Eşim pazardan muz almış. Hani şu ithal muzlardan... Yerli muzlar çok çabuk karardığı için (evet ben kararmış muz sevmiyorum içi her ne kadar halen beyaz olsa da albenisi gidiyor muzun yiyemiyorum.) bu sefer ithal olanlarından al diye tembih etmiştik giderken. Neyse efendim Dole marka muzlardan almış ve ben de mola veriyim de bir muz hüpleyeyim diye muzu elime aldım veeee


Bu etiket de ne ki acaba derken iyice yaklaştırdım...


Ve sonrasında da Dole'nin yukarıda verdiği internet adresine gittim...


Muzumun üstünde yazan kodu girdim ve muzum nerelerden gelmiş öğrenmiş oldum :)


Dünyaca ünlü bir muz markasını tüketen tüketiciler için aslında nasıl da güzel bir uygulama değil mi? Keşke Türkiye'de yetiştirilen ürünler için de böyle uygulamalar olsa...

Benim çok hoşuma gitti, sizlerle de paylaşmak istedim...

Şimdiden İyi Haftalar...


Yukarıdaki resim alıntıdır...

6 yorum:

  1. Ahh biz takıntılı yengeçler :) ben de senin gibiyim canım, herkes yerli muz yiyor, ben ithal. Hem kararması hem nedense bu ihtal muzlar daha tok tutuyor beni ve tadını da daha çok seviyorum :) Uygulamaları güzelmiş ama, kalite farkı işte :)
    Bir de o beklediğin haber inşallah gelir en kısa zamanda inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. İngiltere'deyken görmüştüm böyle bir uygulamayı, etlerde, meyvelerde vardı, buralara da gelmiş demek:)
    Biz tarımda malesef çok kötü durumdayız:( Çiftçi mağdur, halk mağdur.. Devlet bir türlü sistemli bir tarım politikası geliştiremedi..

    YanıtlaSil
  3. Deniz'ciğim, süpersin, hiç üşenmedin gittin araştırdın mı?:)
    Bu arada, süpermiş hani verilen hizmette.
    Canım, umarım, her gün yeni yeni güzel haberler alırsın.
    Mutluluğun ve huzurun daim olsun...
    Sevgiler ve başarılar sana...

    YanıtlaSil
  4. aaaaaaa! ne kadar hoş bir şey bende merak ettim bak şimdi :9

    YanıtlaSil
  5. Artık çoğu marka bu uygulamayı yapıyor. İzlenebilirlik uzunca bir süredir ele alınan bir konu (Tarladan çatala diyorlar ya). Büyük marketlerden aldığınız bir çok şeyi geriye dönük izleyebiliyorsunuz. En basiti, almış olduğunuz yumurtanın üstündeki sayıları yumurta üreticisinin sitesine yazıyorsunuz, karşınıza nerden geldiği çıkıyor.
    Ambalajlara biraz daha yakından bakmakta fayda varmış di mi?

    YanıtlaSil
  6. yerli muzu çok severim ben:)Uygulama güzel ama yine de bana sorunlu geliyor sen kalk yıllarca küçük ülkelerdeki üreticiyi madur et büyük şşirket ol sonra da resimlerini basıp aa bak üreticimiz ne mutlu imajı ver bence biraz sahte.

    bu arada umarım beklediğin haber güzel sonuçlanır:)

    sevgiler

    YanıtlaSil