2 Aralık 2013 Pazartesi

Bursaray Kullananların Dikkatine!

Benim aşağıdaki bilgilendirmeden haberim yoktu ve belki de bu zamana kadar bir hayli 25 kuruş kaybım olmuştur ancak benim gibi haberi olmayan vardır diye Bursalı arkadaşlarla da paylaşmak istedim...



BURSA - UKOME’nin 3 ay önce aldığı Bursaray’a 15 kuruluşluk zam kararı 18 Ağustos Pazar gününden itibaren yürürlüğe girerken, aynı zamanda 5 istasyona kadar olan yolculuklarda para iade uygulaması başlıyor. Bursaray’a binişte 1.75 TL ödeyecek olan vatandaşlar, 5 istasyona kadar olan yolculuklarının ardından kartlarını istasyonlardaki validatörlere okutmaları halinde 25 kuruş geri alacak.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi 5 Mayıs 2013’te yaptığı toplantıda, tam 1.60 TL olan Bursaray fiyatını 1.75 TL’ye, 1.10 TL olan öğrenci fiyatını ise 1.25 TL’ye çıkarılması yönünde karar almıştı. Ancak bir, iki durak giden yolcular ile daha uzun mesafe giden yolculardan aynı ücret alınmasının adil olmadığını göz önünde bulunduran Burulaş yönetimi, 5 istasyona kadar yapılan yolculuklara tamlar için 25 kuruş, öğrenciler için ise 15 kuruş indirim kararı aldı. Ancak istasyonlarda para iade validatörü bulunmadığı için 3 aydır zam kararı uygulamaya geçirilemedi. E-Kent firmasının tüm istasyonlara para iade validatörlerini yerleştirmesinin ardından hem zam hem de para iade uygulamasının 18 Ağustos Pazar gününden itibaren uygulanmasına karar verildi. Bu tarihten itibaren Bursaray’da yolculuk tam 1.75 TL, öğrenci 1.25 TL olarak gerçekleşirken, 5 istasyona kadar olan yolculuklarda ise tam biletlerde 25 kuruş, öğrencilerde ise 15 kuruş indirim yapılacak. Bu sayede bugüne kadar 5 durağa kadar olan yolculuklarında bile 1.60 TL ödeyen vatandaşlar bundan sonra kısa mesafeli yolculuklarını 1.50 TL’ye yapmış olacak.
Uygulamanın 18 Ağustos Pazar gününden itibaren hayata geçeceğini belirten Burulaş yetkilileri, tüm istasyonlara para iade validatörlerinin yerleştirildiğini hatırlatarak, 5 istasyona kadar yolculuk yapan vatandaşlardan çıkışta mutlaka kartlarını okutmalarını istedi.

9 yorum:

  1. Bilgilendirme için teşekkürler hiç haberim yoktu bu uygulamadan

    YanıtlaSil
  2. süper haber bu teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. ben bir aydır kullanıyorum gerçekden hergün gidenler için bayağa fark ediyor kuzum ne iyi düşünmüşsün :) bu arada hala bloguma gelmedin sen bari yapma :) özlenmekdesin bu arada kalp kalp kalp :)

    YanıtlaSil
  4. çok doğru bir bilgi ben burgazdan bursaya geldiğim için pek işime yaramayacak gibi görünüyor emekten binip şehir turu yapıyorum resmen :))

    YanıtlaSil
  5. şaşırdım bende bilmiyordum bilgilendirdiğin için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. fazla kullanmıyorum ama, çok kullanan tanıyorum. faydalı yazı için teşekkürler deniz'cim:))
    öptüm seni

    YanıtlaSil
  7. oha yeni duydum, pess!! ne çok 25 kuruşum gitmiştir benimm eyvahlara geleyim :D:D

    YanıtlaSil