27 Ocak 2012 Cuma

İstanbul'da Sokaktaki Hayvanlar Aç Kalmasın...

Keşke diğer illerde de bu şekilde bir paylaşım olsa da sokakta kalan hayvancıklar açlık çekmese en azından.


İstanbul’da hayatı önemli şekilde etkileyen kar yağışı hayvan severleri de harekete geçirdi. Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukta sokak hayvanlarının yiyecek bulamayacağı düşüncesiyle yola çıkan hayvanseverler kuru mama seferberliği başlattı.
Hayvanseverler, kedi@botego.com adresine posta adresini yazan herkese ücretsiz kuru mama gönderiyor. Karşılığında ise, mamanın kuru bir yere bırakıldıktan sonra fotoğrafının çekilmesini bekliyorlar.
Twitter ortamında hızla yayılan ve kısa sürede onbinlerce kişiye oluşan yardım çağırısı için kuru mama katkısı da yapılabiliyor. 'Mama fonu'na katkıda bulunmak isteyen hayvanseverler için başvurulacak adres de aynı: kedi@botego.com
Özellikle kış mevsiminde yavrulama sıklığının artması nedeniyle, yemek bulmakta acemi bebek kedi ve köpeklerin yardıma ihtiyacı olduğunu hatırlatan hayvanseverler, duyarlı herkesi en azından kampanyanın duyurusuna katkıda bulunmaya davet ediyor.

Hurriyet.com dan alınmıştır...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19786075.asp

Bu arada aklıma bişey geldi... Havanın çok soğuk olduğu bu karlı günler Amerika'da ya da yurt dışında olsa, evsizlerden sokakta ölenler olduklarını duyarız haberlerde... Türkiye'de ise evsizlere sıcak bir ortam sunulur, karınları doyrulur ve sıcak bir yatak sağlanır en azından soğuk havalar geçene kadar... Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder