4 Temmuz 2012 Çarşamba

Büyüksün Yengeç...

Burçlardan en güzeliiiii

Bu konuda hiç mütevazi olamayacağım işte. Bence burçların en iyisi yengeç. Kendim yengeç burcu olmasam da böyle düşünür müydüm bilemiyorum ama bizim kadar tatlı, anaç, sevgi dolu başka burç var mı ama?
Başlangıç ve bitiş tarihlerimiz hep bir tartışma konusu. Kimi 22 Temmuz'da biter der kimisi 23 Haziran'da başlar... Bu yüzden başlangıç ve bitiş tarihlerine hiç değinmiyorum. Hem zaten ben kabak gibi Temmuz ayının başında doğduğumdan böyle tartışmalara girmeme gerek kalmıyor. Besbelli yengeç burcuyum işteee.

Evet yazının başından beri bir şımarıklık, bir kendini ve de burcunu beğenmişlik hakim ki tahmin ettiğiniz gibi bugün benim doğum günüm. Bu koca 1.82'lik yengeç 58 cm (oha dimi? :) Normal bir bebek 50 cm civarı doğarken ben deniz koca bir öküz yavrusu olarak dünyaya gelmişim ve bebeklerin konduğu sepetlere sığamamışım bu boy olayından ötürü) ve (sıkı durun) 4.850 kg olaraktan dünyaya gelmişim. Ay anacığıma yazıııık o kadar zaman beni taşımış etmiş, ben bu kadına ne yapsam az :) 40 gün anne sütü emmişim sadece. Annem işe dönünce düzen bozulmuş ve anne sütüne veda... Anneannem de beslenmem geri kalmasın diye elinden geleni yapmış. Onun da hakkı ödenmez...


Annem ve anneannemin Bursalara taşındığı benim 2-3 yaşında olduğum zamanlarda da rahmetli dedeciğim kahrımı çekmiş. Altımı değiştirmiş, mamamı yedirmiş, benimle ilgilenmiş... Onunla ilişkimiz bambaşkaymış zaten ki hep öyleydi. Beni bir yakınımıza bıraktığında ardından ortalığı ayağa kaldırıp gittiği kahveden geri gelmesine sebebiyet vermişim :)


Birileri eksik dimi burda? Evet rahmetli babacığım da o sıralar halen bankada çalışmakta. Sabah bir gidiş saati vardı ama ne zaman döneceğini hiç bir zaman bilemezdik. Bizim büyüdüğümüzü göremedi. Emekli olduktan sonra da biz evde yoktuk zaten. Okumak ve hayatımızı kazanmak için evden çıkalı çok olmuştu.


Bu şekilde yıllar geçti ve şimdi 28 yılı geride bırakıyorum işte... Artık zaman 29'dan yeme zamanı...



Böyle bir bahçede geçti işte benim çocukluğum aslında...



Biz ailecek yengeç burcuyuz bu arada. Biz de yengeçlik bir aile geleneği gibi bişey :) Anneannem, Annem, Ben, Eşim :)



6 yorum:

  1. Mehehehe ben de en iyi burcun aslan olduğunu düşünüyorum :) sanırım duygularımız direk devreye giriyor bu tür konularda, hoş gerçi bizim için zaten Zodyakın altın çocukları diye bahsederler ama :P

    YanıtlaSil
  2. :)) Aslan da iyidir ama dediğin gibi bu konu biraz çirkin ördeğin annesine kaz görünmesi gibi bişey

    YanıtlaSil
  3. yengeç bir kardeş olarak bencede en güzeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm bunu abişkoya sormak lazım dicem ama o da Balık :) Körler sağırlar...

      Sil
  4. Ben de yengecim,büyüksün yengeeç ! :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte buuu!!! Görmek istediğim yorumlar bunlar :)

      Sil