25 Haziran 2012 Pazartesi

Tatilciler Yollara Dikkat

Yoğunluktan başımın döndüğü bir haftasonunu geride bıraktık ve şimdi sessiz bir evde kendi halimde bu yazıyı yazmanın keyfi bambaşka :)
Cumartesi akşamı Sertab Erener konseri ile başladı aslında haftasonum. 51. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında sahne alan Sertab konseri ilk 2 şarkıda sıkıcı gelse de sonrasında güzel dakikalar yaşattı bize. Öncesinde Sezen Aksu'nun Accoustic Band konserine gittiğim için çıtayı baya bi yükseltmiştik eşimle. Bu festival kapsamında düzenlenen bir konser olduğu için performansları karşılaştırmak anlamsız tabi. Sertab Erener gibi güçlü bir sesin konserine gitmekte güzeldi ama. Genel olarak eski albümlerinde şarkılar söyledi ve benim daha çok hoşuma gitti açıkçası. Profosyonel bir makinem olmadığı için bunu çekebildim;

Pazar günü bizim için erken başladı çünkü saat 8.15 itibariyle Altınoluk yollarındaydık. Annemin yazlık çalışmaları kapsamında eşya taşıma operasyonunu gerçekleştirdik. Yoldan bi kare;

O tarafa tatile gidecekler için ufak bir dip not; Balıkesir-Altınoluk arası yer yer yol yapım çalışmaları mevcut ve biz bi ara stabilize yoldan gidiyorduk. Çukurlar ve bu yüzden oluşan konvoyları da hesaba katın tabi. Dönüş yolunda Balıkesir'e gelmeden İstanbul-İzmir-Bursa tabelası olan çevreyoluna meraktan bi girelim dedik. Yol henüz bitmiş olduğundan kimseler yoktu ve çevreyoluna dadanan köpekler de gelen geçen araçlara havlıyorlardı. Hatta bir tanesi bizim arabayı kovalamak istersen yüzünü arabaya çarptı ve suç biz de değil deli gibi arabaya koşan köpekte. Zaten hızlı gitmiyorduk gerçi ama arkadan baktığımda bişey olmamıştı ve hala havlamaya devam ediyordu. O çevreyolu bizi İzmir girişine çıkardı ve Balıkesir-İzmir çevreyolu kavşağı yapım çalışmalarından ötürü orada da inanılmaz bir trafik vardı. Çevreyolundan gitmeyi ben teklif ettiğim için eşimin bana bakışlarını tahmin edersiniz :) Tam artık bunu da atlattık derken bu sefer de Susurluk yakınlarında 2 yerde şerit daralması ve al sana yüzlerce araçlık bir konvoy daha. Konvoy da denemez bende bildiğiniz köprü trafiği gibi ama şehirlerarası yolda. Başta kaza sanmıştım şükür değilmiş ama böyle bir dönemde yol çalışması yapan -ki anlıyorum asfaltlama çalışmaları yazın yapılmak zorunda- bunu da hızlı tamamlaması gerekirken pazar günü tatil yapan karayollarını konvoydaki herkes çok güzel(!) anmıştır tahmin ediyorum. 

Eve geldiğimizde saat 00:15 idi ki yola 18:00 de çıkmıştık. :) 250 km'lik yolu ancak alabildik...
Ne haftaydı ama...

4 yorum:

  1. Anlayabilirim yol olayını. Biz de geçen hafta yollardaydık...
    Sertab Erener`e bu kez gitmedim, daha önce 3 kez izlemiştim:)
    Festivale gelen izleyiciyi hiç sevmiyorum. Gezinenler, çekirdek çitleyenler...Tam bir konser havası yakalamak imkansız.

    YanıtlaSil
  2. Festivaller asla normal bir konser havasında olmuyor o konuda sonuna kadar haklısın. Ön sıralardan bir yere 3. şarkıda gelip oturdular mesela 5-6 kişi hem de :)

    YanıtlaSil
  3. o yollarda geçen yıl da çalışmalar vardı. ne yolmuş, yap yap bitmedi!!!
    sertab erener konserine gitmeyi hiç düşünmedim, geçmiş yıllarda hüsnü şenlendirici'yle birlikte yaptığı konser güzeldi ama:)
    senin haftan hareketli başlamış, öyle devam eder umarım:)
    sevgiler deniz'cim

    YanıtlaSil
  4. Bu hafta artık tatil hazırlığı ile geçsin istiyorum :) çıp çıp çıp yüzmek istiyor bu deniz kızı :) Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil