24 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Yavaş yavaş yaz moduna geçtiğimiz şu günlerde pazarda bol bol görmeye başladık taze fasulyeyi. Kocişko çok sevdiği için 3 haftadır her hafta yaptığım bir yemek oldu kendileri. Kendilerinden de tam not aldığım için (bilenler bilir yemek konusunda benden daha yeteneklidir ve ondan onaylandıysa bu tarif olmuş demektir :) ) tarifi sizlerle de paylaşıyorum :)


Malzemeler

  • 1/2 kg Taze Fasulye (ben ayıklarken kenarlarını da benim müthiş soyucumla kesiyorum.)
  • 1 Büyük Kuru Soğan
  • 1 Büyük Domates
  • 1 Çay Kaşığı Şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı



Yapılışı

  • Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra bir kenarda suyunun süzülmesini bekliyoruz. Bu sırada yemeklik doğradığımız soğanı kokusu çıkana kadar zeytin yağı koyduğumuz geniş tenceremizde kavuruyoruz. 
  • Kavrulan soğanlara taze fasulyeyi ekliyoruz ve yaklaşık 10-13 dakika kısık ateşte kavrulmalarını bekliyoruz. Arada kontrol amaçlı karıştırabilirsiniz.
  • Kavurma işleminden sonra kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ekleyin. Domateslerin birazcık ölmesi lazım.
  • Sonrasında 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Bu esnada şekerini ve tuzunu da koyun yaklaşık 45-60 dakika pişirin. Sonrasında tadına bakarak pişip pişmediğini kontrol edin ve yemek hazııır :)

Afiyet Olsun...

4 yorum: