1 Şubat 2012 Çarşamba

Çikolatalı Cheesecake! Hmmmm!!!!

Bu muhteşem tarifi biliyorum ki hemen hemen bütün yemek bloglarında gördünüz ve belki de zaten dillere destan bir şekilde yapıyorsunuz J Benim hamarat görümcem de çok başarılı ve bi çikolatalı cheesecake tarifi de benim blog da olsun istedim. Bizim kullandığımız borcam aşağıdaki gibi. Tarif internetteki farklı sitelerden alınıp derlenip çeşitli oynamalar yapıldıktan sonra son halini almıştır J Yani copy paste olayı yoktur önemle belirtirim…

Malzemeler

Alt Katman için;
3 Paket Yulaflı Bisküvi
1 Paket Küçük Margarin – 250 gr (yaklaşık 175 gr kullandık)

Ara Katman için;
4 Adet Yumurta
4 Paket Labne Peyniri
6 Çorba Kaşığı Un
2 Paket Vanilya
2 Su Bardağı Toz Şeker

Sosu için;
2 Paket Krema
4 Paket Bitter Çikolata
1,5 Tatlı Kaşığı Margarin

Yapılışı

Yulaflı bisküvileri rondo ya da blender da un haline getiriyoruz.
Bu arada margarini tavada eritiyoruz. Erimiş margarin biraz soğuduktan sonra bisküvilerle margarini karıştırıyoruz. Bu karışımı tepsiye bastıra bastıra yayıyoruz. (Biz dikdörtgen borcam tepsi kullandık. İşte burada)
Diğer yandan fırını 200 derecede ısıtmaya başlıyoruz ve ara karışım için şeker ve yumurtayı çırpıyoruz. Şeker iyice eridikten sonra un ve vanilyayı ekliyoruz. Bu şekilde de biraz çırptıktan sonra labne peynirini ekliyor ve hızlı devirde mikserle karıştırmaya devam ediyoruz.
Bu karışımı margarinle karıştırıp borcama yaydığımız bisküvilerin üzerine döküp ısınmış fırına veriyoruz. Fırında yaklaşık 20-30 dakika kalıyor.
Fırına attıktan 15 dakika kadar sonra çikolata sosuna başlayabiliriz. Çikolata sosu için de bitter çikolataları kırıyoruz. Bu arada kremayı sos tenceresine alıp krema ısınırken 1 tatlı kaşığı tereyağ ya da margarin ekliyoruz. Krema kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz. Çikolataları ekliyoruz. (Dikkat – Çikolatayı koyduktan sonra bi daha ocağın altını yakmıyoruz.)
Fırındaki karışım sertleşip üstü kahverengi kabarcıklı olunca fırından alıyoruz. 


Sosun ılınmasını bekliyoruz. Fırından aldığımız tepsimiz ve çikolata sosumuzun ikisi de oda sıcaklığına geldiğinde sosu tepsiye döküyoruz. Sos zaten karışımımızın üstünde dağılıyor. Karışım biraz daha bekletildikten sonra buzdolabına atıyoruz.

İdeal hali ise (yani mideye indirme anı) buzdolabında 4 saat bekletildikten sonradır efendim.




Afiyet Olsun…:)

1 yorum:

  1. Süper görünüyor, çok da severim cheesecake i ama ben bunu yapmaya kalksam mutfak savaş alanına döner :)

    YanıtlaSil